Ultima actualizare: azi, 20:52
Locale

UDMR: ”Atacurile primarului Coica au un singur scop, distragerea atenţiei de la faptul că el nu este capabil”

consiliul local (5)Consilierii UDMR răspund atacurilor făcute de primarul Dorel Coia cu privire la viitoarea investiție a Mega Mall-ului.

Redăm comunicatul:

”La sfârşitul anului 2015, în pragul Sfintelor Sărbători, pentru a distrage atenţia sătmărenilor de la haosul creat în centrul istoric, primarul Dorel Coica a lansat o nouă serie de acuzaţii calomnioase la adresa reprezentanţilor UDMR, de data asta în tema viitoarei investiţii de pe strada Careiului, adică centrul comericial tip mall.

Acuzaţiile primarului sunt şi de această dată neîntemeiate, nefondate, într-un stil suburban cu care s-au obişnuit deja sătmărenii. Însă, pentru informarea corectă a cetăţenilor despre această investiţie importantă, aducem următoarele clarificări:

De la începutul acestui proiect, de când şi-a exprimat intenţia de dezvoltare imobiliară, investitorul nu a fost informat corect de către actuala conducere a municipiului despre situaţia juridică a terenurilor. Reprezentantul investitorului abia atunci s-a confruntat cu realitatea, când la o şedinţă comună din februarie 2015, consilierii locali UDMR au atras atenţia asupra problemelor de ordin juridic, care derivă din exproprierea pentru utilitatea publică a terenului în cauză.

La sfârşitul anului 2015 în loc să urgenteze rezolvarea juridică a situaţiei nou create, primarul atacă furibund din nou pe consilierii UDMR care l-au atenţionat cu luni înainte.

Cetăţenii trebuie să fie conştienţi de faptul că UDMR doreşte dezvoltarea oraşului, dar fără a accepta ilegalităţi. Am votat toate proiectele de hotărâre care au fost întocmite în legalitate, dar nici un consilier nu îşi poate asuma punerea în legalitate a oricărei promisiuni sau decizii ilegale.

Atacurile primarului comunicate prin presa locală şi prin site-uri anonime au un singur scop: distragerea atenţiei de la faptul că el nu este capabil să gestioneze situația, de faptul că nu înțelege ce pași trebuie urmați pentru a facilita investiția și de problemele reale ale oraşului. Cetăţenii sunt mult mai interesaţi de întârzierea amenajării parcărilor în locul garajelor demolate, lucrările haotice din oraş şi de risipa banilor publici…

Primarul atacă, dar hârtiile vorbesc de la sine: pe această cale îl invităm pe domnul primar şi pe reprezentantul investitorului la o conferinţă de presă comună în care să prezentăm sătmărenilor realitatea, precum şi măsurile necesare privind realizarea acestei investiţii importante.

În final, aducem în atenţia primarului Coica şi acel moment în care am acordat votul pentru acea investiţie misterioasă de tip “drive-in” la intersecţia Burdea, dar nici până în ziua de astăzi, mega-investitorul nu s-a prezentat cu milioanele de euro promise de domnul Primar. Îl sfătuim ca prin deciziile şi comunicatele neinspirate să nu pună în pericol și soarta acestei investiții importante pentru sătmăreni”.

Sursa: Birou de presă UDMR

65 comentarii

 1. adrian A Răspunde

  Coica este depasit ,trebuie inlocuit imediat ,DNA help us…

 2. satmarean Răspunde

  O sleahta de incompetenti acesti consilieri Udmr.

  • george Răspunde

   Udm-eristii au tras orasul inapoi tot timpul, de 16 ani nu fac nimic acum vor iarasi tot asa???? macar sa nu puna piedici daca tot au demonstrat ca nu sunt buni de nimic doar de papagal !!!!!

 3. sandu chioru Răspunde

  Mincinosi fara scrupule.De 6 luni voteaza impotriva.

 4. alex Răspunde

  La gara din debrecen cu voi imbecililor! Ca numai interesu sovin vi l urmariti,daca vinea o firma … una doua ati fi votat,magarilor

 5. Gabor Răspunde

  Sa ne lasati cu gasca voastra de ordinari.Trebuie sa mergem la Debrecen?

 6. Laura Răspunde

  Sa va fie rusine pentru actiunile voastre prin care opriti dezvoltarea orasului.

 7. Yeneo Răspunde

  Asta este interesul comunitati?este interesul de gasca udmr ista.

 8. dinu Răspunde

  Hai serios domnilor consilieri?ne credeti pe toti satmarenii prosti?Asa a ti facut cu strandu si hotelu Dacia.Rusinos sunteti o gasca de excroci….

 9. vocea satmarenilor Răspunde

  În 2012 am votat cu Coica acum îl vreau la pușcărie.

 10. pischis Răspunde

  Atacurile asupra primarului incearca doar sa mascheze ceea ce fac aceste nemernici si cum se impotrivesc dezvoltarii orasului!

 11. Viorel Răspunde

  Frustrarea faptului ca realizarile lui Coica dintr-un mandat sunt de “n” ori mai multe fata de ce au facut astia pt oras in toti anii astia e foarte mare si nu stiu pe unde sa acoata camasa! Lupta primare, suntem cu tine!!!

 12. Verdeș Răspunde

  Nu stiu ce sa faca si acum o dau inainte cu mall-ul! Oameni buni acolo se vor crea peste 1000 de locuri de munca!!! Felicitari primarului!

 13. Gigi Răspunde

  Domnule deja sunt indignat cînd aud de capabilitate,știu ca noi alegătorii uitam repede dar trebuie să amintim capacitatea UDMR Cit a condus orașul,15 ani la casă Alba-Unicarm a fost o ruina,blocul Europa a stat și el vreo 15,în rest Dacia-pierduta,strand- pierdut.

 14. Szilard Răspunde

  Sa mearga ei la mall in Debrecenl si unde or vrea… Felicitari primarului, la mai mare!!!

 15. Ghita Răspunde

  De ani de zile se impotrivesc acesti nenorociti oricarui proiect de dezvoltare a municipiului, ca sa nu mai vorbim de hotelul dacia sau strand..GUNOAIE!!!

 16. Florin Răspunde

  Rusine voua, hotilor !! De ani de zile opriti dezvoltarea orasului si incercati sa il vindeti bucătică cu bucătică!!! Felicitari domnule primar, nu va lasati!!!

 17. Iustin Răspunde

  Oameni buni nu luati in seama utopiile spuse de niste hoti si mincinosi mai bine intoarcetiva un pic si faceti o retrospectiva a cate lucruri pozitive s-au miscat de cand e Coica la primarie in comparatie cu cele facute de acesti porci care doar au vandut si Si-au urmarit interesul propriu!

 18. Randi Răspunde

  Blocuri reabilitate, strazi asfaltate, instalatii de iluminat cate si mai cate…Asta se numeste un primar gospodar care stie ce are de facut! Asemenea jeguri nici nu ar trebui luate in seama! Felicitari domnule primar COICA!!!

 19. satmarean 1 Răspunde

  Rusine consilierilor UDMR ! Nu fac altceva decat sa se opuna la tot ce incearca primarul sa dezvolte ! Bai nesimtitilor sedintele de consiliu se transmit in direct si vad toti cetatenii acestui municipiu ca infranati dezvoltarea orasului ! Bravo Coica !

 20. Bator Răspunde

  Este jenant sa si bata joc de noi aceasta clică udmr ista care a tras in spate orasul Satu Mare .

 21. Iliuta Ilie Răspunde

  udmr nu va merge.ati votat doar importiva tuturor proiectelor..satmarenii stiu asta!!! vom merge mai departe cu coica!!!

 22. adela Răspunde

  Ha ha ha ies nemernicii in conferinta de presa la atac pentru ca stiu ca lumea s-a prins ca ei fac jocul lui Bud cu mall-ul !Succes domnule primar Coica!!!

 23. Zsolti Răspunde

  16 ani nu a facut nimic pentru orasul nostru aceasta clica UDMR ista de doi bani! Au lasat totul de izbeliste si au vandut tot ce s-a putut…Hotel Dacia, strand termal, etc. !!!

 24. un functionar Răspunde

  Cand am citit articolul m-a apucat scarba ! Acesti consilieri mincinosi vorbesc despre legalitate ?? Pai stimati cetateni Primarul Coica de 3 ani repara prostiile juridice pe care le-a mostenit de la vechea administratie UDMR ista !Domnule primar COICA va doresc mult suuces si fiti sigur ca electoratul ii va taxa pe acesti sarlatani !!

 25. levy Răspunde

  Eu doar atât inteleg mai nou din politica ca ei arunca vorbe grele si acuzatii la adresa unuia sau altuia dar noi oamenii de rând nu primim nu profitam cu nimic este un oras care are nevoie de cetateni si consilieri primari etc.care intradevar se implica in cresterea de trai si infrastructura a orasului restul sunt doar povesti de amăgit copii

 26. un cetatean Răspunde

  Investitie de 4o milioane euro blocata pe filiera mafiotismului politic cu sustinerea consilierilor UDMR !1000 de locuri de munca ratate ! Gunoaie !

 27. Ceapa Răspunde

  Asa au plecat multi investitori in alte parti.poate ne spune domnul Ilyes de ce a ales firma Optibel Baia Mare?

 28. Lia Răspunde

  Legea specială nr. 255/2010 privind exproprierea pentru cauză de utilitate publică, necesară realizării unor obiective de interes naţional, judeţean şi local, lege publicată în Monitorul oficial nr. 853/2010, cu modificările şi completările ulterioare.Ca etape mari, expropriatorul aprobă, prin hotărâre de Guvern – sau prin hotărâre a autorităţii locale, după caz – indicatorii tehnico-economici ai lucrărilor, sursa de finanţare, precum şi declanşarea procedurii de expropriere a tuturor imobilelor care constituie coridorul de expropriere, a listei proprietarilor aşa cum rezultă din evidenţele Agenţiei Naţionale de Cadastru şi Publicitate Imobiliară sau ale unităţilor administrativ-teritoriale, sumele individuale aferente despăgubirilor estimate de către expropriator pe baza unui raport de evaluare întocmit având în vedere expertizele întocmite şi actualizate de camerele notarilor publici şi termenul în care acestea se virează într-un cont deschis pe numele expropriatorului la dispoziţia proprietarilor de imobile.Amplasamentul lucrării se aduce la cunoştinţa publică prin afişarea la sediul consiliului local respectiv, prin afişare pe pagina proprie de internet a expropriatorului şi va fi comunicat spre avizare şi recepţie Agenţiei Naţionale de Cadastru şi Publicitate Imobiliară. Amplasamentul va fi materializat prin bornarea tuturor punctelor de coordonate care îl definesc pe acesta.Notificarea intenţiei de expropriere a imobilelor, precum şi lista imobilelor ce urmează a fi expropriate se transmit prin poştă către proprietari. Lista imobilelor se face publică prin afişarea acesteia la sediul consiliului local respectiv şi pe pagina proprie de internet a expropriatorului.ATENŢIE: prin notificare se stabileşte şi termenul de eliberare a imobilului, care nu poate fi mai mic de 30 de zile lucrătoare.Proprietarii imobilelor cuprinse în listă trebuie să se prezinte la sediul expropriatorului, în termen de 20 de zile calendaristice .

 29. Lia Răspunde

  Chiar si pt. expropriere pt . utilitate publica este nevoie de hotararea Consiliului Local nu s-a dorit sa se faca nimic! Stimati cetateni nu va lasati prostiti! Aveti acces la informatie! Chiar daca ar fi fost situatia asa cum ne-o prezinta domnii de la UDMR exproprierea pt cauza de utilitate publica nu e o procedura alambicata.Doar ca absolut orice necesita aprobari.si este imposibil cand se voteaza impotriva sau se abtin.

  • ALDO Răspunde

   Da.Cam asta ar fi in mare, situatia cu Mall-ul.
   Din pacate 99% dintre cetatenii acestui oras habar nu au de acest lucru si 80 % nici nu au citi stirea doar titlul.

 30. Marius Răspunde

  Cand ati fost la conducerea orasului, Satu Mare a fost printre ultimele locuri la investitii domnilor udmr_isti,sunteti frustrati?Dati-va la o parte,nu ati demonstrat nimic

 31. Demisia Coco Jumbo Răspunde

  Sa va fie rusine domnule Coica, ca ati lasat orasul in acest hal! Mergeti inapoi in Oltenia!

 32. mirela Răspunde

  RUSINE CONSILIERILOR UDMR!!! RUSINE, RUSINE,RUSINE!!! Nu ati facut nimic cat ati fost la putere( 20 de ani)si acum nu lasati nici pe altii!!! RUSINE SA VA FIE!!!

 33. casian Răspunde

  jos cu sovinii!

 34. csaba Răspunde

  Acest primar este cea mai mare calamitate care a lovit acest oras de la inundatiile din 1970. Vai de satmareni cu un asemenea primar. O nulitate absoluta.

 35. Ion Răspunde

  Capitalul NEPI e capital romanesc. Desi fondul e listat la bursa din Africa de Sud, actionarii sunt in mare majoritate romani deci banii sunt ai romanilor. Cum o sa permita iudemereul, organizatie sustinuta si coordonata de la Budapesta, ca niste romani sa investeasca atatia bani intr-o zona in care ei vor sa isi mareasca influienta? Orice investitie romaneasca trebuie sa fie blocata! Capitalul romanesc nu trebuie sa concureze banii lor in aceste tinuturi! E politica lor parsiva aici, de aici incepe discutia… In Romania nu trebuie sa valorificam apa termala in folosul statului roman, nu trebuie sa facem spatii comerciale care sa concureze mall-urile unguresti, nu le convine nici o investitie din care statul roman sa castige facand concurenta Ungariei. Sunt ratiuni economice si udemereul e un instrument de lupta al Ungariei. Nu e clar ca lumina zilei?

 36. Sebi Selmenti Răspunde

  Mergeti mai departe… foarte departe!

 37. Sebi Selmenti Răspunde

  Mergeti mai departe… foarte departe!

 38. Sebi Selmenti Răspunde

  Mergeti mai departe… foarte departe!

 39. Jolti Răspunde

  O mare rusine ar trebui sa l cuprinda pe candidatul UDMR la primarie Gabor Kherescheni pentru aceste actiuni indreptate impotriva cetatenilor satmareni.

 40. sathmar Răspunde

  COICAAAAAA! TIC-TAC, TIC-TAC, TIC-TAC

 41. prazul oltenesc Răspunde

  oltenee dna iti sufla in ceafa?? a inceput numaratoarea inversa oltene

 42. Anca Răspunde

  Dorel Coica este un libidionos, un ordinar, un perveres si un curvar!!!! Atat am vrut sa spun!

 43. Catalin Răspunde

  Da de unde stii Anca ? Ti-a pus-o si tie ? Ha ha ha ! Viata privata este treaba fiecaruia! Aici e vorba de administratie si a facut mai multe decat toti primarii la un loc ! Succes d-le Primar Coica , nu va lasati !!

 44. Alex Răspunde

  Blocuri izolate, strazi asfaltate, iluminat public acolo unde nu a fost niciodata , peste 60 de proiecte in planul strategic de dezvoltare ! Asta se numeste primar gospodar si nu gunoaiele udmr iste care nu au facut nimic ! Succes Coica !!!

 45. soso Răspunde

  Buna ziua as dori si eu sa intru in comentaril dumneavoastra,am plecat de multi ani in strainatate am cetatenie germana sun primar la o comuna din germania si va urmaresc de cativa ani dar pot sa va spun ca actualul primar se cam misca prin municipiu chiar fata de fostul primar care a fost cateva mandate primar.
  Eu pot doar sa-l felicit pe acualul primar dar nu uitati ca intrun singur mandat nu poti face multe, un primar are nevoie de 2 mandate sa arete de ce este in stare.

 46. soso Răspunde

  Imi cer scuze pt greseli

 47. Raul Pop Răspunde

  Cat de incult,orb,zero cultura,dobitoc,sovin,nationalist poate sa fie cineva ca in anul 2016 sa afirme ineptii ca cele de mai sus.In politica si administratia satmareana trebuie ales intre doua entitati negative,alegand ce ai mai putin rau pt noi.Daca creierul nu va este destul de oxigenat mai bine inchideti gura.Nu trebuie sa fi super destept sa observi ce se intimpla.D-nu Coica a fost si este in mare proportie interesat de expansiunea imperiului Coican,acaparand tot ce este si nu este posibil.Cabinete in toate cartierele,parcari facute pt ele din bani publici,noua pelicula the Tricotex Job.D-nu Coica este explicatia pe viu al conflictului de interes.Nu este vorba de etnie.Trebui sa fi tare inchis la minte sa zici ca romanul a facut si ungurul nu…sau viceversa.Cand vine vorba de banuti,toti politicienii vb aceeasi limba.Din pacate trebuie sa recunoastem ca in interiorul aparatului administrativ ce ne conduce judetul,municipiul chiar si in toata suflarea sectorului privat,cam toti cei care au demonstrat ca sunt cat de cat capabili si au pregatire sunt de etnie maghiara sau germana.
  Nu vreau sa jignesc pe romani cu aceasta afirmatie dar realitatea demonstreaza acest lucru in mod cert si exact.Ce este de facut?In afara de vointa si dorinta de-a face bine,este nevoie si de materie cenusie.Puneti mana domnilor pe carte,investiti in voi,faceti cursuri,invatati ce este de facut,cum se drege administratia,etc etc.Nu stati pe posturi si pe salarii care nu le meritati.Mai repede sau mai tarziu o sa fiti evaluati si in acel moment viata o sa loveasca dur.In concluzie merg pe mana ungurilor ca nu am alta posibilitate in acest moment.

 48. haremul din primarie Răspunde

  si noi haremul ne-am saturat de acest primar , vrem unul nou daca se poate din udmr ca ungurii nu vor harem. multumim pntr tot

 49. Ana Răspunde

  UDMR ul n-a facut nimic in cei 16 ani , ei nu fac altceva decat sa induca opinia publica cand defapt domnul primar repara prostiile juridice facute de vechea administratie

  • Raul Pop Răspunde

   Ana draga….cei de la udmr puteau sa faca mai mult e adevarat,dar sa spui ca nu au facut nimic,inseamna sa vb doar de dragul de a vb.Iti enumar proiecte demarate si majoritatea finalizate de ei,cateva finalizate de actuala conducere:
   Policlinica veche,Boli contagioase,fostul cinema popular,teatrul de nord,spitalul judetean,sportul satmarean era la ani lumina fata de ce avem acum.Cine il sustine pe coica e ori orb,ori nu prea sanatos,pe interes,postac aiurit,antiungur etc etc.D-nu Coica a facut si el ceva pt oras,ar fi urat sa zici ca nu….dar tare putin.Nu are nici o treaba cu administratia.Rolul unui lider este sa uneasca nu sa dezbine.Oricine va veni la carma conducerii trebuie sa lucreze la spiritul de echipa,moralitate si demnitate,lucruri care ar trebui sa fie prezente in randul consilierilor indiferent de etnie.Exista ceva mai presus de absolut tot ce se invirte in acest mediu si anume viitorul copiilor nostri,viitorul acestui oras,cultura,sens civic,sport si sanatate.

   • ana Răspunde

    Ai dreptate in ceea ce priveste consensul care trebuie sa existe la nivel de conducere administrativa. Un primar trebuie sa fie promotorul dezvoltari urbii, cel care sa se zbata sa obtina fonduri guvernamentale sau nu, pentru a-si duce proiectele la bun sfarsit, astfel toate acestea rasfrangandu-se asupra cetatenilor ei. Dar ce te faci cand in Consiliu local nu exista consens si toate incercarile de dezvoltare, care i-ar putea aduce primarului un potential avantaj electoral, sunt de fapt jocuri politice ale UDMR, principalii contracandidati ai primarului. Daca tot sti tu asa de bine ce si cum ar trebui sa fie un primar, spune-ne si cum ar trebui sa fie un consilier local? Principala noastra problema la Satu Mare este chiar lipsa consensului politic, pentru ca idei exista, dezvoltarea se doreste. Eu zic ca inca 4 ani ar putea sa ii ofere primarului de a-si duce la capat proiectele ambitioase pe care le-a avut in 2012, proiecte pe care alti le considerau utopi. Si inca ceva… priectul teatrului a fost rescris de cei de la Primarie intrucat varianta veche (udemerista) era sortita esecului, dupa erorile pe care le avea, fiind in pericol insusi proiectul. Spitalul a fost facut de Csehi la judet, Policlinica la fel. Csehi are unele reusite, insa in municipiu actuala conducere a primariei a pierdut 3 ani doar pentru a pune la punct anumite (multe) neclaritati, erori juridice, situati lasate de izbeliste.

 50. Laura Răspunde

  Unde este chelibosul azi ? O sarbatoreste pe Eni Glodeanu ? Cred ca Eni ii da un premiu oral!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.