Ultima actualizare: azi, 13:54
Locale

Un fost fotbalist de la Olimpia predică Islamul și învățăturile Coranului în întreaga lume

Romanul-care-predica-Islamul-prin-lume--Daca-un-musulman-omoara-un-om--nici-macar-mirosul-Paradisului-nu-il-va-simti----font-color--red--Interviu--font-Gabriel Keresztes s-a născut în Baia Mare și a ajuns să propovăduiască Islamul și învățăturile Coranului în lume. El este un bărbat care după ce s-a convertit și-a schimbat numele în Gabriel Al-Romaani pentru a arăta că provine din România.

Povestea sa este una demnă de un film. S-a născut în România, s-a stabilit în Canada, apoi mutându-se în Emiratele Arabe unde studiază Științele Islamice și deține o afacere.

Lucrez ca și profesor în Emirate, am și o afacere, Lăudat fie Dumnezeu. Am absolvit facultatea de Biologie-Psihologie și în curând, cu voia lui Dumnezeu, voi absolvi și facultatea de Științe Islamice. Cunosc mai multe limbi străine, am avut această ocazie să le învăț. Limbi precum italiană, franceză, arabă și, bineînțeles, engleză. De asemenea, moderez săptămânal o emisiune de televiziune. Călătoresc mult și studiez.

Sunt căsătorit, am niște copii minunați și sunt fericit. Sunt foarte bine organizat în viața mea, îmi place să călătoresc împreună cu familia și iubesc sportul. În România am jucat fotbal la F.C.Olimpia Satu Mare și, fiind foarte atașat de acest sport, am continuat să-l practic și în Canada, însă nu la nivel înalt, ci la școală”, a declarat românul într-un interviu pentru ziare.com.

Acesta a lansat două proiecte prin care își dorește să aducă în atenția românilor cum este de fapt islamul.

”Icraa și Islam4Ro au ca proiect înlăturarea minciunilor și concepțiilor greșite despre Islam. Echipa noastră traduce cărți și articole în limba română din diferite limbi. Avem, de asemenea, și clipuri video pentru explicarea Islamului în limba română. Obiectivul nostru este să le arătăm oamenilor adevăratul Islam și ce anume spune Coranul”, a spus acesta.

Gabriel Al-Romaani și-a spus și părerea cu privire la asocierea islamului cu terorismul.

”Și acum, haideți să analizăm din punct de vedere psihologic acești tineri care au comis aceste atentate. Trebuie să ținem cont că ei nu au fost oameni învățați în religia Islamică. (…) Trebuie să ne întoarcem în istorie și acest lucru este foarte important. Deoarece pentru fiecare acțiune există o reacțiune la fel de puternică sau mai puternică. Aceasta este o lege a universului și a fizicii. Când, de exemplu, înghesui o pisică într-un colț și o împungi cu un băț, ea cu siguranță va reacționa, te va zgâria.

Așadar, încă o dată spun, din punct de vedere psihologic, nu religios, dacă ne uităm la situația musulmanilor în Franța, la situația musulmanilor în țările colonizate, Algeria, Tunisia, Maroc, dacă ne uităm ce s-a întâmplat în Afganistan, Pakistan, Palestina, trebuie să înțelegem că Islamul a unit pe toți adepții săi sub o singură credință și numai atunci vom realiza că toți aceștia suferă unul pentru altul, indiferent în ce parte a lumii se află. Fiecare musulman simte durere în suflet pentru frații și surorile lui din Palestina, pentru invazia Irakului și pierderea atâtor vieți în Siria s.a.m.d.

Întorcăndu-ne la acești indivizi și modul lor de gândire, când ei văd că țările europene au intrat peste ai lor, omorându-i, se întâmplă ceva în psihologia lor și cu siguranță vor reacționa cumva. (…) În consecință, acești oameni, în mintea lor, au o justificare spunând că același lucru a fost făcut și familiilor lor sau tribului lor”, a declarat Gabriel.

Sursa: ziare.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.