Ultima actualizare: ieri, 22:26

Locale

Ziua Culturii Naționale, celebrată la Colegiul Mihai Eminescu

Ziua Culturii Nationale (43)

Ziua Culturii Naţionale şi a poetului Mihai Eminescu a fost celebrată astăzi la Satu Mare. Șirul manifestărilor dedicate Zilei Culturii Naționale au debutat la Colegiul Național Mihai Eminescu, unde prefectul județului Satu Mare, Eugeniu Avram, împreună cu reprezentanți instituțiilor de cultură din județ au depus coroane și jerbe la statuia poetului Mihai Eminescu, situată în fața clădirii instituții școlare. 

Evenimentul, sub patronajul marelui poet Mihai Eminescu, a continuat în incinta colegiului, unde oamenii de cultură sătmăreni au ținut discursuri, în care au vorbit despre personalitatea marelui poet.

Ne-am adunat astăzi în Colegiul Național care poartă numele poetului Mihai Eminescu, pentru a cinsti memoria și faptele exemplare care au fost date de cel care a fost Mihai Eminescu și de toți oamenii de cultură mari, care au ridicat nația noastră”, a declarat directorul colegiului Ioan Pop.

Mihai Eminescu este unul dintre foarte puținii români care a iubit țara aceasta, până dincolo de orice rațiune. El probabil ne-a insuflat patriotismul acela adevărat și ne-a dat acea demnitate pe care neamul acesta, care stă de mii de ani aici, o are. Eminescu spunea că suntem un mare popor și spunea: ”La trecutu-ţi mare, mare viitor!” Ori viitorul acela mare, sunteți acum voi”, a declarat poetul Felician Pop, directorul Muzeului Județean Satu Mare.

După discursuri, elevii colegiul au susținut un moment artistic cu recitări și cântece pe versurile lui Eminescu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.