Ultima actualizare: azi, 20:38
Locale

Adrian Ștef a pierdut un proces cu ANI. El spune că este vorba despre un aspect principial

Adrian StefCurtea de Apel Bucureşti a decis că Mihai Adrian Ştef, preşedintele Consiliului Judeţean Satu Mare, s-a aflat în stare de incompatibilitate ca urmare a deţinerii simultane de funcţii şi calităţi, relatează AGERPRES. Preşedintele susţine că este vorba despre un aspect principial şi va ataca hotărârea cu recurs.

Adrian Ştef a fost declarat incompatibil de către Agenţia Naţională de Integritate (ANI) în martie 2014, însă el a atacat decizia la Curtea de Apel Bucureşti solicitând anularea raportului întocmit de inspectorii de integritate, dar acţiunea sa în justiţie a fost respinsă de judecători ca inadmisibilă. Decizia instanţei nu este definitivă, Adrian Ştef având posibilitatea să facă recurs la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Pe 21 martie 2014, Agenţia Naţională de Integritate a constatat existenţa stării de incompatibilitate în cazul lui Mihai Adrian Ştef, preşedintele Consiliului Judeţean Satu Mare şi fost vicepreşedinte al CJ, ca urmare a deţinerii simultane de funcţii şi calităţi. Potrivit ANI, în perioada exercitării mandatului de vicepreşedinte al CJ Satu Mare (2008 – 2012), Mihai Adrian Ştef a deţinut şi funcţia de administrator al SC Ştef & CO SRL (21 iunie 2008 – 21 aprilie 2009) şi calitatea de comerciant persoană fizică în cadrul Ştef Mihai Adrian Persoană Fizică Autorizată STEF (21 iunie 2008 – 18 iunie 2012). De asemenea, în perioada exercitării mandatului de preşedinte al CJ Satu Mare, el a deţinut simultan şi calitatea de comerciant persoană fizică (în perioada 18 iunie 2012 – 30 mai 2013).

 În replică, președintele Consiliului Județean Satu Mare, Mihai Adrian Ștef, spune că dosarul nu are ca miză vreo situație de incompatibilitate sau conflict de interese în sens administrativ care să îl vizeze, ci doar un aspect principial.

”Cu privire la articolele apărute în mass-media referitoare la faptul că m-aș afla în stare de incompatibilitate ca urmare a deţinerii simultane de funcţii şi calităţi ce ar fi putut da naștere unei situații de incompatibilitate, doresc să aduc în atenția Dumneavoastră faptul că obiectul dosarului 7335/2/2015 a fost o contestație față de un raport ANI care decisese clasarea față de orice eventuală situație de conflict de interese sau compatibilitate în sens adminitrativ. Rațiunea contestării raportului a fost una principială, deoarece în opinia mea, ANI s-a pronunțat asupra unor acte și fapte care s-au petrecut la o dată anterioară intrării în vigoare a legii 176/2010 care guvernează activitatea ANI. Consider nelegală și netemeinică soluția instanței de fond și vom ataca hotărârea cu recurs. Dosarul nu are ca miză vreo situație de incompatibilitate sau conflict de interese în sens administrativ care să mă vizeze, ci doar un aspect principial care își dorește criticarea modului în care ANI a aplicat legea în această cauză”, a precizat Adrian Ștef, într-un drept la replică, după aflarea deciziei Curții de Apel București.

Potrivit legii, persoana faţă de care s-a constatat starea de incompatibilitate este decăzută din dreptul de a mai exercita o funcţie sau o demnitate publică pe o perioadă de trei ani de la data eliberării, destituirii sau a încetării de drept a mandatului.

3 comentarii

 1. DREPT ROMAN Răspunde

  Nemo auditurpropiam turpitudinem allegans= nimeni nu poate invoca in sustinerea intereselor sale propria sa culpa. Este exceptie de inadmisibilitate.

 2. satmarean Răspunde

  Sa ia exemplul Procurorului General al Romaniei si sa demisioneze! Pentru asta iti trebuie caracter!!! Dar ,,Informatia zilei” cum de n-a aflat aceasta stire!
  Stef la ora actuala se plimba cu directorii din Consiliul Judetean pe la Viena, evident pe banii publici!!!

 3. Victor Răspunde

  Haha, o sa rada si curcile de el!!
  N-o sa-l prinda alegerile pe post!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.