Ultima actualizare: ieri, 21:24
Locale

Alte trei persoane au ajuns la spital cu trichineloză. Numărul total a celor infestați a ajuns la 20

trichinelozaDupă ce săptămâna trecute șapte persoane, una din Dorolț și șase din Sătmărel, au fost internate la Secția Boli Infecțioase a Spitalului Județean, aseară au fost internate altele trei, toate din Sătmărel.

Astfel, ieri seară, în jurul orei 23.00, Ambulanța Satu Mare a fost solicitată să intervină pentru a transporta la spital trei persoane, o mamă și două fetițe, care prezentau simtome specifice de trichinelozei. La spital mai erau internate încă două persoane din aceeași familie care aveau aceeași afecțiune determinată de consumul cărnii de porc infestat și netratată termic corespunzător. În aceste momente, numărul celor internați la Secția Boli Infecțioase este de șapte, în timp ce alte 13 persoane sunt sub supraveghere medicală la locuințele lor. Astfel că numărul total a celor infestați cu trichineloză a ajuns la 20.

Contaminarea se produce prin ingestia de carne parazitată consumată crudă sau insuficient preparată termic, care conţine larve vii închistate de Trichinella. Boala poate fi prevenită eficace prin aplicarea măsurilor de profilaxie domestice, adică consumul cărnii după o prealabilă tratare termică,  şi a sănătăţii publice, adică controlului sanitar al cărnii de porc prin examen trichineloscopic. 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.