Ultima actualizare: ieri, 20:35
Locale

Asociația Stea:„2%” pentru bunăstarea comunității sătmărene

flash mob asociatia stea (6)Asociația Stea, împreună cu partenerii săi, continuă campania de promovare a mecanismului „2%”, cu o serie de acțiuni publice menite să sensibilizeze contribuabilii să facă un gest de cetățenie activă folosind oportunitatea de a decide ca o parte a impozitului lor să fie folosită pentru combaterea problemelor sociale și dezvoltarea comunității sătmărene. Scopul principal al acetor evenimente este acela de a conștientiza opinia publică despre potențialul acestei prevederi fiscale de a permite oamenilor să facă un bine acolo unde există o mare nevoie de ajutor. ”Fiecare contribuabil poate susține în continuare dezvoltarea comunității sătmărene directionand 2% din impozit către oricare dintre organizațiile active în domeniul social. Aceasta este o oportunitate de a sprijini incluziunea socială a sute de persoane vulnerabile, pentru ca Satu Mare să devină comunitatea pe care cu toții și-o doresc pentru copii lor”, se arată într-un comunicat al Asociației Stea.

Ca parte a campaniei „2% – ne ajută să schimbăm destine”, în perioada 22 februarie – 4 martie, în zona pietonalei Coreneliu Coposu din Satu Mare, Asociația Stea organizează o expoziție publică cu produse artizanale realizate de către copiii și tinerii care beneficiază de servicii de dezvoltare a abilităților interpersonale și de muncă în echipă în cadrul atelierelor „MeșteșugArt”. Standul expozițional ce pune în valoare talentul acestor copii și tineri, este completat cu o serie de panouri care prezintă rezultatele obținute cu sprijinul celor care au direcționat 2% către Asociația Stea. Totodată, un grup de voluntari activi din cadrul asociației, va invita trecătorii să viziteze standul, oferindu-le în mod gratuit produse artizanale și invitându-i să completeze formularul de direcționare a 2% pentru a susține accesul la educație al copiilor din familii aflate în dificultate.

În data de 27 februarie, Asociația Sătmărenii, în colaborare cu Asociația Stea, invită toate persoanele interesate la o licitație caritabilă având scopul de a strânge fonduri și de a mobiliza sătmărenii să susțină continuitatea serviciilor sociale furnizate de Asociația Stea prin direcționarea a 2% din impozit. Evenimentul va avea loc cu începere de la ora 17.00, la Restaurant Promena din Satu Mare, Strada Decebal nr.2. Intrarea este liberă. Produsele pentru licitație au fost oferite de către personalități remarcabile din lumea culturii și sportului cărora le mulțimum mult pentru faptul că s-au alăturat echipei de susținători ai Asociației Stea: Maia Morgenstern, Nicu Alifantis, Ducu Berți, Carbon, Valentina Pop, Gheorghe Hagi, Mirel Rădoi, Alice Ardelean și alții. Programul evenimentului cuprinde momente artistice cu Raluca Dumitru, George Negrea, Sergiu Gliga și Rareș Jucan. Invitați speciali prezenți la eveniment sunt: Andrei Colțea și Izidor Bunea.

Aceste activități sunt realizate în cadrul proiectului „Parteneriat inter-sectorial – baza serviciilor sociale de calitate”, implementat de către Asociația Stea în parteneriat cu Serviciul Public de Asistenţă Socială Satu Mare, Poliţia Locală a municipiului Satu Mare şi Direcţia de Evidenţă a Persoanelor aflată în subordinea Consiliului Local Satu Mare, în perioada 16 mai 2014 – 30 aprilie 2016. Proiectul este finanţat prin granturile SEE 2009 – 2014, în cadrul Fondului ONG în România (www.fondong.fdsc.ro).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.