Ultima actualizare: azi, 11:56

Locale

Biblioteca Judeţeană Satu Mare are 3.000 de cititori activi

adrian stef, paula horotanDirectorul adjunct al Bibliotecii Judeţene Satu Mare, Paula Horotan, a prezentat astăzi bilanţul instituţiei pe 2015 şi proiectele pentru acest an, conferinţa desfăşurându-se în prezenţa preşedintelui Consiliului Judeţean, Adrian Ştef.

Conform datelor statistice prezentate, Biblioteca Judeţeană a avut la finalul anului trecut peste 25.000 de posesori de permise de intrare din care 3.036 sunt utilizatori activi iar 1.130 au decis să se înscrie pentru prima oară. Procentual, 53,1% din cei care împrumută cărţi sunt elevi, 12,% au profesii intelectuale, 6,3% sunt studenţi, 6,1% pensionari.

Anul trecut, Biblioteca avut 171 de programe şi evenimente culturale şi 272 de expoziţii.

Cel mai important obiectiv pentru Bibliotea Judeţeană este continuarea demersurilor pentru construirea noului sediu de pe str. Mihail Kogălniceanu, proiect în valoare de 61 milioane lei.

Preşedintele Adrian Ştef a precizat că Primăria a accelerat lucrările de demolare a clădirii existente pe terenul respectiv, dând asigurări că lucrarea are asigurată finanţare prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.