Ultima actualizare: ieri, 22:01
Locale

Bombe cu ceas pe șosele județului. Trei din patru mașini, depistate cu probleme

rar satu mareRegistrul Auto Român a verificat tehnic în trafic, pe parcursul anului trecut, 2.791 de vehicule în județul Satu Mare. În urma controalelor, inspectorii RAR au descoperit că 3,8% (106) dintre vehiculele controlate prezentau pericol iminent de accident, în special din cauza defecțiunilor majore la sistemul de frânare și la direcție. În aceste situații una dintre măsurile luate a fost reținerea certificatului de înmatriculare, care poate fi redobândit numai după efectuarea unei inspecții tehnice la reprezentanțele Registrului Auto Român.

 Din totalul autoturismelor, autoutilitarelor, motocicletelor și remorcilor oprite, 75,71% au prezentat diferite probleme tehnice sau legate de acte iar 55,64%  au fost respinse pentru că au fost considerate neconforme din punct de vedere al securității rutiere (inspectorii RAR au constatat proasta funcționare a instalației electrice de iluminare și semnalizare, defecțiuni ale sistemului de frânare, starea necorespunzătoare a șasiului, caroseriei sau pneurilor, jocuri anormale în mecanismul de direcție sau în articulațiile punților față și spate).

rara satu mare 2

Din totalul vehiculelor verificate, 2,76% au fost neconforme din punct de vedere al dovezii de efectuare a inspecției tehnice periodice (dovada de efectuare a ITP expirată, dovezi de efectuare a ITP false). În urma analizei emisiilor poluante, la 5,8% dintre autovehiculele verificate inspectorii RAR au constatat depășirea nivelului maxim admis.

În urma controalelor mixte desfășurate în județul Satu Mare de către Registrul Auto Român și Poliția Rutieră, pe parcursul anului 2015 au fost aplicate 1.160 de sancțiuni și au fost reținute 15  permise de conducere și 298 de  certificate de înmatriculare. 

2 comentarii

  1. ubi Răspunde

    Dar drumurile nu verifica. Tar ex:sem depozitelor

  2. Jeguri Răspunde

    Drumurile cine le verifica?centura orașului?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.