Ultima actualizare: azi, 18:56
Locale

Cardiograf performant donat de Rotaract Spitalului Județean

cardiograf donat de rotaract spitalului judetean satu mareUn cardiograf nou și performant a fost donat azi Spitalului Județean de Urgență de Asociația Rotaract Club Satu Mare. Aparatul, cu ajutorul căruia medicii pot asculta bătăile inimilor copiilor nenăscuți, a ajuns la Secția de Obstetrică-Ginecologie.

La eveniment, pe lângă reprezentanții Asociației Clubul Rotaract, au mai fost prezenți managerul Spitalului Județean, Marcela Papici, dar și doctorul Viorica Varodi.

Potrivit celor afirmate de reprezentanta Clubului Rotaract, Raluca Rusu, aparatul a fost cumpărat din banii adunați în urma proiectului „O cană de fericire” desfășurat în luna decembrie. ”Sătmărenii au participat în număr foarte mare la campania noastră și, cu ajutorul lor, a fost posibilă achiziționarea acestui aparat pe care acum îl donăm Spitalului Județean. Mulțumim tuturor participanților la evenimentul caritabil. Valoarea aparatului este de 1.500 de euro și a fost achiziționat din banii adunați în urma campaniei noastre”, a mai spus Raluca Rusu.

Medicul Viorica Varodi a arătat că acest cardiograf este extrem de necesar pentru Secția de Obstetrică-Ginecologie. ”Acest aparat este de o utilitate maximă pe secția noastră, pot spune că este de o necesitate foarte mare pentru că acest aparat monitorizează bătăile inimii copilului nenăscut și a contracțiilor materne, adică de a urmări un travaliu normal. Din păcate, ce am avut până acum nu a fost de o calitate satisfăcătoare și sperăm că acest nou aparat să ne fie de mare ajutor”, a mai spus doctorul Varodi.

Managerul Spitalului Județean a declarat că gestul celor de la Rotaract este demn de urmat și de alții. ”Ceea ce se întâmplă azi poate să constituie un model de bune practici și vreau să profit de ocazie să le mulțumesc tuturor sătmărenilor care în perioada aceea de sărbătoare au trecut pe la standul ”O cană de fericire”, care a avut ca scop strângerea fondurilor necesare pentru achiziționarea acestui aparat. Tinerii aceștia și organizația Rotaract au înțeles că spitalul și nevoile lui sunt ale comunității și au acționat ca atare. Îmi doresc ca cei care i-au văzut să le ia exemplu, iar eu nu pot să decât să le mulțumesc în numele sătmărenilor”, a mai spus Marcela Papici. 

3 comentarii

 1. Mihnea Răspunde

  Si asta va avea sorta utilajului ultraperformant care sta de 6 luni, in cutie, pe holul Policlinicii Vechi? Bani aruncati degeaba,

  • Cocolino Răspunde

   Aici mita intereseaza nu aparatele performante. Nu te necaji ca daca era prezentat noul model de bmw/audi/mercedes ii interesa ….erau mai multi ginecologi in poza.

 2. Dragos Răspunde

  Halo….d-na Varodi …..cu rezi facut in Moldova….crezi ca stii sa-l folosesti…..ca si la ecograful asta nou te uiti ca proasta…..

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe despre Locale
Prefectul Radu Bud se implică în rezolvarea problemelor vârstnicilor

Prefectul Radu Bud, subprefectul Altfatter Tamas, directorul de cancelarie, dr. Dan Zeicu, și alți reprezentanți ai Instituției Prefectului- județul Satu...

Închide