Ultima actualizare: azi, 18:18
Locale

Cinci permise suspendate și 245 de amenzi aplicate de polițiști, în acest week-end

politiaÎn acest sfârşit de săptămână, poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Satu Mare au iniţiat şi desfăşurat acţiuni cu efective mărite pentru menţinerea siguranţei publice, prevenirea faptelor ilicite şi a accidentelor rutiere, suplimentar faţă de activităţile dispozitivelor curente din teren.

Astfel, 99 de poliţişti din cadrul structurilor de ordine publică, poliție rutieră,  investigaţii criminale, investigarea criminalităţii economice, respectiv arme, explozivi şi substanţe periculoase, au efectuat peste 70 de acţiuni şi controale specifice muncii de poliţie.

În urma activităţilor desfăşurate au fost întocmite 5 dosare penale şi au aplicate 245 de sancţiuni contravenţionale, 198 dintre acestea fiind aplicate conducătorilor auto care au încălcat prevederile O.U.G. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, iar celelalte pentru nerespectarea normelor privind  ordinea şi liniştea publică şi desfăşurarea activităţilor comerciale.

Valoarea totală a amenzilor aplicate a fost de 64 032 lei.

De asemenea, au fost indisponibilizate în vederea confiscării sau pentru continuarea cercetărilor bunuri în valoare de aproximativ  2 700 lei.

Ca măsură complementară, poliţiştii rutieri au reţinut cinci permise de conducere şi au retras două certificate de înmatriculare.

Exemple:

La data de 13.02.2016 , în jurul orelor 13:00, lucrători din cadrul Secţiei 4 Politie Rurala Beltiug, in timp ce executau controlul si supravegherea circulaţiei rutiere pe raza loc. Răteşti, au  oprit pentru control un autoturism, condus de către o femeie.

La controlul efectuat, numita Monica V., de 42 ani, din com. Beltiug, nu a putut prezenta documentele personale şi ale autoturismului, iar în urma  verificărilor efectuate s-a constatat ca nu figurează ca şi deţinătoare de permis de conducere.  

A fost întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de conducerea pe drumurile publice a unui vehicul de către o persoană care nu deţine permis de conducere.

În aceeaşi zi, în jurul orei 12:45,  la un control de rutină efectuat pe strada Careiului din municipiul Satu Mare, a fost depistat  Gavril  G. de 59 ani, din Satu Mare, care conducea un autoturism în timp ce se afla sub influenţa băuturilor alcoolice.

În urma testării cu aparatul etilotest, acesta a relevat o concentraţie de 0,77 mg/l alcool pur în aerul expirat, astfel că s-au prelevat şi mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei. Şi în acest caz s-a întocmit dosar penal. 

Cu ocazia acțiunilor desfășurate la data de 13.02.2016 pentru prevenirea și combaterea faptelor la regimul armelor și munițiilor, polițiștii Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase l-au identificat pe S. Vasile de 56 ani din comunaBotiz, care nu s-a prezentat în termenul legal pentru prelungirea valabilității permisului de armă, expirat din data de 17.09.2013. Totodată, susnumitul  nu a predat puşca cu aer comprimat pe care o deţinea la un armurier autorizat. S. Vasile este cercetat penal pentru comiterea infracţiunii constând în nedepunerea armei şi a muniţiei la un armurier autorizat în termen de 10 zile de la expirarea perioadei de valabilitate a permisului de armă. Puşca cu aer comprimat a fost ridicată în vederea expertizării, permisul de armă urmând a fi anulat.

Un comentariu

  1. oprea Răspunde

    Brovos domnilor sa ajungeti toti generalii cu patru stele ca Oprea. Atata stiti sa amendati sa retineti permise si sa va sapati uni pe alti intre voi, e de vina ADN-ul de la Campina si prostia din capetele voastre. Realizatilor dar sprgerile, violuri talhariile ce stau pe masa birourilor voastre cand le rezolvati, NICIODATA. Nici acu nu stitti cine a viloat-o si omorot-o pe actrita de la Teatrul de Nord, nu asa. Da suspenadti permise in continuare. Sunteti demni de toata mila.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.