Ultima actualizare: azi, 22:15

Locale

Cod galben de inundații în județ. Care sunt zonele afectate

cod galben satu mareÎncepând de azi noapte și până mâine dimineață la ora 10.00, mai multe cursuri din județul Satu Mare se află sub cod galben de inundații.

Este vorba despre râurile Tur, Crasna și Ier, precum și despre afluienții lor. Potrivit hidrologilor, în urma precipitațiilor însemnate căzute ieri și azi noapte, coroborate cu cele care încă mai cad, se vor înregistra scurgeri importante de ape pe versanți, torenți și pâraie, formându-se astfel viituri rapide, cu posibile depășiri ale cotelor de atenție.

Specialiștii spun că aceste fenomene se vor intensifica în cursul zilei de astăzi, astfel că există posibilitatea reală ca cursurile de apă ale rîurilor mai sus enumerate să treacă de cota de atenție.

Potrivit unor martori oculari, râul Crasna și-a ieșit din matcă în preajma podului de la Domănești, inundând lunca, iar apele continuă să crească.

Meteorologii spun că ploile se vor opri azi după-amiază sau la noapte, iar mâine cerul se va însenina. Precipiutații mai însemnate sunt așteptate pe miercuri. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.