Ultima actualizare: ieri, 21:18
Locale

Coica anunță proiecte europene de 24 milione euro. Grădinița Mondiala se va muta pe Rândunelelor

Dorel Coica, Valentin Santoma, Adriana LenghelPrimarul Dorel Coica a anunţat astăzi într-o conferinţă de presă că Primăria pregăteşte proiecte europene în valoare de 24 de milioane de euro ce vor fi depuse spre finanţare în acest an prin Axa 4 “Dezvoltare Urbană Durabilă Integrată” din cadrul Programului Operaţional Regional.

Edilul a ţinut să le răspundă “cârcotaşilor” că din anul 2014 nu se pot depune proiecte întrucât s-a terminat fosta sesiune din anii 2007-2013, iar noua sesiune începe de abia acum.

Proiectele ce vor fi propuse spre finanțare sunt:

1. Amenajarea traseelor de biciclete pe teritoriul municipiului Satu Mare

2. Achiziţia de autobuze electrice/ecologice

3. Uzina de joacă – amenajarea de spaţii de recreere şi petrecerea timpului liber

4. Construirea unei noi grădiniţe pe str. Rândunelelor nr.1. Primarul a spus că locatarii imobilului care stă să se prăbuşească vor fi expropriaţi iar aici va fi construită o nouă grădiniţă pentru cei de la Mondiala.

5. Amenajarea de spaţii verzi din cartierul Micro 17, reamenajarea parcursului de pe str. Ion Vidu, amenajarea parcului de pe str. Ostrovului, amenajarea zonei inundabile a râului Someş în dreptul cartierului Micro 17.

6. Centru pentru copii şi tineri cu dizabilităţi intelectuale în Curtuiuş

7. Reabilitarea termică a blocurilor de locuinţe

8. Eficientizarea iluminatului public

9. Eficientizarea energetică a clădirii administrative a Transurban

10. Modernizarea străzilor de pământ

11. Modernizarea străzilor adiacente Drumului Careiului

12. Modernizarea străzilor de pământ adiacente b-dului Unirii.

37 comentarii

 1. Ema Răspunde

  Singurul primar care initiaza si pregateste proiecte europene.

  • marin Răspunde

   Orașul este distrus iar olteanul vine cu minciuni ordinare. Nu te mai votează nici soacră-mea ma mincinosul.

   • mariana Răspunde

    Orasul l-au distrus altii dinaintea lui! El a reparat si inca repara ce au distrus altii. Tetarul nu a fost reabilitatt de aproaape un secol,Coica l-a reabilitat! Strazi de pamant asfaltate, piete modernizate, scoli reabilitate,parcari luminoase,garaje infecte demolate. …

   • rouka Răspunde

    Cel mai mincinos primar toate proiectele de reabilitare au fost făcute de Ileys ăsta nu are în 4 ani un proiect major numai povesti și chefuri și excursii.

   • si eu votez.... Răspunde

    Daca cineva a vrut sa faca un bine pentru orasul asta ,ala a fost si este Coica! Si mai multe aveam daca era lasat si altii nu se tot impotriveau de ciuda.

 2. satmarean. Răspunde

  Asa ,domnule Coica, arata-le ca esti cel mai bun!

  • pirikeke Răspunde

   În Carei și Zalău oamenii o duc mai bine ca în Satu Mare ,im 4 ani spanul a distrus totul prin nepriceperea lui.

   • Zimbru Gheorghe Răspunde

    Da plecati in Carei sau in Zalau ,cine va opreste? O sa va intoarceti cu coada intre picioare. Lasati ne pe noi ceilalti sa ne bucuram de proiectele pe care le a facut si pe care urmeaza sa fie propuse spre finantare .

    • Unu' Răspunde

     Adică cum, dacă nu-mi convine ceva la mine acasă, să plec în străinătate? Tipic communist!
     Nu ai prea gândit-o, așa e ?!?!
     Mai bine, ia-l tu pe chelios de mânuță și plecați voi în oltenia aia puturoasă a voastră!!

     Ăsta-i Ardealu’ nost’!

 3. radu. Răspunde

  Cei care au condus primaria inainte lui nu stiau nici ca exista inca strazi de pamant in oras atat erau de interesati. Multumim domnului Coica ca nu ne lasa nici pe cei de pe strada Caprioarei -tot o strada de pamant pe care nu a bagat-0 in seama nimeni pana acum

 4. dan Răspunde

  Felicitari ,Coica! Te sustinem!

 5. popica Răspunde

  Pe scaunul de primar trebuie sa stea un om care sa fie bun organizator si gospodar in acelasi timp. Coica merita acel scaun pe deplin! A demonstrat asta!

 6. kalay Răspunde

  M-am chinuit ani intregi sa putem izola si noi blocul in care locuim si nu am reusit din varii motive. Acum este izolat si e si frumos ! Adica arata bine asa tot bblocul uniform.Coica l-a facut asa ca eu tot pe el o sa-l votez!

 7. Volksac V. Răspunde

  Foarte buna ideea cu gradinita in locul acelei cladiri care sta sa cada!

  • Unu' Răspunde

   Mai bine mută primăria acolo! Dacă pica, măcar sa pice pe ei și scăpăm de câțiva dobitoci!
   Eu nu mi-aș duce copilul la o grădiniță reabilitată dintr-o ruină, de către dorel de românia! Never!

 8. eu Răspunde

  dar de strada Stetiu Stefan si Andron Ionita a auzit ???
  E mai rau ca si dupa primul razboi mondial
  strada facuta de locuitorii de pa aceea strada , a distrus-o Apaservul cu marele proiect de canalizare, strada a fost prinsa pentru o minicentura cu 4 benzi si pod peste Somes – acum nici taximetrixtii nu mai vor sa intre pe ea …

 9. catalin Răspunde

  Da de Crivatului, Orientului ATI AUZIT ? a u fost tot asa acum sunt asfaltate. Ce nu au facut altii in 25 de ani vreti sa faca Coica in 4 ? O sa le vina randul la toate

 10. Gigi Răspunde

  Bravo,făcute gindit,unii care au construit case unde au vrut mușchii lor,vor peste noapte și străzi,de ce nu l-a făcut Iles cînd au aprobat autorizatiile.Stau în 16 de 35 de ani știu cînd au apărut acele străzi.

 11. sm Răspunde

  DE atâția ani ni se promite pista pentru biciclete, oare o vom avea vreodată?

 12. matematica Răspunde

  Cam multe proiecte în ultimele 4 saptamani.Cat pentru ultimii 4 ani.Se împlinește curând un an de când ne-ati somat să dărâmăm garajele în 17 că începeti lucrarile si n-ati făcut NIMIC.Cvartalul nostru nici nu e cuprins pentru realizarea MARII PARCĂRI,deși aveam garaje construite cu autorizație de construire eliberată de Consiliul Popular al Municipiului si realizate de Cooperativa Constructorul .Ce-ar fi să vă somăm și noi să vă vedeți de afacerile proprii și de parcările firmei făcute pe spațiul public în Carpați II în fața cabinetelor Dr, COICA.Poate DNA-ul se sesizează și constată cine-i mai presus de lege:cetățeanul ori primarul.Sunteți naiv dacă credeți că oamenii vă vor mai vota. Poate cei din preajma dvs.,adică ACOLIȚII.Stați liniștit că nu mai aveți nicio șansă la fotoliul de primar.PSD-ul ar face bine să caute un candidat tânăr și capabil să se lupte cu candidații opozanților dvs.

 13. sm Răspunde

  Bun gospodar????? hahahhahahaha!!! orasul nu are de 8 luni contract pentru plombarea gropilor cu nici o firma!! bld independentei din micro 17 este praf. podul este varza, In fata liceului economic sunt niste cratere ca dispare masina in ele.

 14. tinco Răspunde

  La pușcărie ar fi foarte bine pe acest individ care a distrus orașul în totalitate.

 15. madalina Răspunde

  Auzi,da pe vremea celorlalti nu a aparut nicio groapa in asfalt?

  • mihai Răspunde

   Gropi au aparut, dar au fost plombate, orasul a avut contract cu firme de asfaltare. Acum, de 8 luni nu are contract, nu e cine sa plombeze craterele de pe sosele!

 16. Vasile C. Răspunde

  Multe ar fi de spus despre primarul Dorel Costel dar cea mai mare grozavie ramane fantasmagoria zonei metropolitane.Pentru implinirea acestei fantasmagorii s-a initiat un nou PUG care prevede introducerea in intravilan a 1318 hectare,adica loc de case pt. 15-20000 de locuinte.Asta in conditiile in care populatia orasului a scazut de la 135 000 la 100 000.Inflatia aceasta de proiecte imobiliare va duce la diminuarea valorii proprietatii fiecaruia dintre noi.De altfel suntem pe locul al treilea de la coada privind pretul locuintelor.Horia Anderco a inteles cumva aceste lucruri dar el e prea putin credibil ca om pentru a intra in calcule .Asa ca asteptam sa ne-o faca Dorel Costel asa cum nu ne-a facut-o nimeni pana acum.

 17. Ioan Bodorciuc Răspunde

  Nu va suparati fata de alti primari a facut destul.

 18. nicu Răspunde

  Mai sunt 4 luni pana la alegeri iar dl Coica ne promite proiecte de 24 mil.euro.Cred ca daca vrea sa fie reales ar trebui sa ne spuna cate proiecte a conceput,obtinut finantare si inceput,eventual finalizat in cei 3,8 ani de mandat.Si binenteles cate proiecte a finalizat din cele incepute de dl.Ilyes.Oricum la alegeri cu un singur tur prima sansa o are UDMR,mai ales ca dl Coica nu a inceput executarea niciunui proiect major(centura,al 3 pod,polivalenta,etc.)promis in 2012.

  • vlad anton Răspunde

   Daca tinem seama de realizarile fostilor atunci pe actualul primar il putem pune pe primul loc. AA realizat in 4 ani cat altii in 20.A reparat ce au distrus sau ce nu au facut altii. Daca ne referim la proiecte marete ,tineti minte ca si ceilalti au avut promisiuni de asemenea proiecte dar nu au dus la bun sfarsit nici macar unul. Domnul Coica a reusit sa realizeze din ele si va mai continua. Eu vad o schimbare in bine de cand este acest domn primar

 19. rentea Răspunde

  Marsss coica de la primărie penal oltean chelios !nu-ti ajunge str Lucian Blaga?? Odios libidinos ce esti!!!!!!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe despre Locale
Festivitatea absolvenților de postliceal al Liceului ”George Emil Palade”

Festivitatea absolvenților de la învățământul postliceal, cu specializarea Tehnician- controlul calității produselor agroalimentare, promoția 2015-2016, nivelul 5 de pregătire profesională...

Închide