Ultima actualizare: azi, 13:55

Locale

Ministerul Educaţiei vrea să reducă orele de română, istorie şi geografie. Semnează petiţia prin care spui NU

petitie scoalaO propunere legislativă a Ministerului Educaţiei prin care se reduc orele de limba română, istorie, geografie şi se elimină limba latină stârneşte revolta părinţilor. În condiţiile în care în mai multe ţări se depun eforturi serioase pentru întărirea spiritului şi identităţii naţionale, propunerea ministerului din România vine parcă în contradictoriu, susţin părinţii care au şi iniţiat o petiţie online prin care se împotrivesc noii programe.

“După ce Ministerul Educaţiei a făcut praf programa pentru învăţământul primar în urmă cu doi ani, odată cu introducerea fracţiilor la clasa a II-a, dar şi a noţiunilor de fizică, biologie şi geografie, cei mici fiind nevoiţi să rezolve probleme despre materiale conductoare în cadrul circuitului electric, acum o decizie total absurdă vine să dea peste cap programa pentru gimnaziu”, arată părinţii în petiţie.

Programa şcolara pentru clasele V-VIII urmează să fie schimbată din temelii, iar modificările vor intra în vigoare începând cu anul şcolar viitor, adică în septembrie 2016.

Problema este că programa nu se schimbă astfel încât să uşureze programul copiilor şi nici nu îşi propune să îmbunătaţească sistemul de învăţământ, ci să îl distrugă complet. Asta pentru că principalele propuneri pentru modificarea programei şcolare la gimnaziu au în vedere:
– reducerea orelor de limba română şi istorie
– eliminarea limbii latine
– combinarea disciplinelor matematică şi informatică 
– comasarea materiilor: fizică, chimie şi biologie într-o nouă disciplină, numită ştiinţele vieţii
– reducerea sau eliminarea orelor de muzică

Practic, cele mai importante materii, cu rol definitoriu în formarea şi educatia elevilor, urmează să dispară sau să se comaseze. 

“Opriţi modificările absurde din învăţământul românesc! Vrem copii educaţi, nu adulţi agramaţi! Semnaţi petiţia şi opriţi Ministerul Educaţiei să aprobe noua programă şcolara pentru gimnaziu”, au mai precizat iniţiatorii!

Petiţia poate fi semnată aici:

http://www.petitie.org/spuneti-nu-eliminarii-materiilor-principale-de-la-gimnaziu-97.html#.Vr-LVMqbX7Y.facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.