Ultima actualizare: ieri, 21:43
Locale

O nouă tâlhărie face victime printre șoferii români. Sătmărenii sunt atenționați

talharie oua pe parbrizSite-urile de socializare din România sunt pline de atenționări cu privire la o nouă modalitate de tâlhărie brevetată de români prin țările Occidentale, care a ajuns să facă victime și în România, potrivit polițiștilor. Aruncarea cu ouă în parbrizul mașinilor, mai ales a celor care circulă noaptea, este ultima găselniță prin care oameni nevinovați ajung să fie tâlhăriți la drumul mare. Metoda a fost aplicată în străinătate, în special în zonele turistice, unde șoferii nu sunt atenți la prea multe detalii încercând să găsească locuri de cazare sau de parcare.

Metoda este cât se poate de simplă. Tâlharii aruncă cu ouă proaspete în parbrizul victimei. Primul gest al șoferilor este să stropească cu apă pe parbriz și să încerce să-l curețe cu ștergătoarele. Doar că, în contact cu apa, ouăle de pe parbriz crează un strat opac, astfel că cel de la volan nu va vedea nimic și este nevoit să oprească. Moment în care devine victima unei tâlhării.

talharie oua pe parbriz2

Șoferilor li se recomandă ca în cazul în care se trezesc cu ouă proaspete sparte pe parbriz să nu încerce în niciun fel să le stropească cu apă și să le curețe cu ștergătoarele. Celor de la volan li se recomandă să lase ouăle să se scurgă și să continue să meargă cu mașina cât mai departe posibil de zona incidentului și să oprească doar într-un loc sigur de unde să anunțe Poliția.

Din fericire, la Satu Mare nu au fost semnalate până în prezent astfel de tâlhării, dar este bine ca șoferii sătmăreni să fie informați ca să știe ce au de făcut în cazul în care li se întâmplă așa ceva.  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe despre Locale
Mark Torok: Este nevoie să muncim cot la cot, altfel tinerii vor pleca din oraş până nu vor mai fi deloc!

„Aș dori ca tinerii să primească mai multă încredere”, spune Mark Torok, tânărul care a reuşit să implementeze prin festivalurile...

Închide