Ultima actualizare: azi, 15:17

Locale

Olimpia, debut cu stângul la Mediaș. Elevii lui Tibi Csik au pierdut cu 0-1

gaz metan medias olimpia satu mareOlimpia Satu Mare a debutat cu o înfrângere în sezonul de primăvară a Ligii a II-a, suferind în această seară o înfrîngere cu 1 – 0 la Mediaș, în fața echipei Gaz Metan, meci transmis în direct de Digisport1. Jucătorii sătmăreni au prestat un joc modest, cel puțin la mijlocul terenului, și-au creat foarte rar ocazii de gol și doar prestația portarului Băican a făcut ca scorul să nu ia proporții.

Meciul a fost precedat de un moment de reculegere în memoria fostului preşedinte al echipei CSM Râmnicu Vâlcea, Bogdan Medrea, decedat e 27 ianuarie, la doar 44 de ani.

În primele minute jucătorii Olimpiei au jucat curajos. În minutul trei Brata scapă în dreapta careului, însă Albuţ iese şi îl deposedează pe jucătorul Olimpiei, ca după alte două minute, Sălăgeanu execută o lovitură liberă de la 35 de metri, Mărkuş reia pe lângă din faţa careului de şase metri, însă e ridicat fanionul pentru offside.

Treptat, jucătorii Gazului pun stăpânire pe joc, iar în minutul 9, Băjenaru preia la 20 de metri, îl fentează de două ori pe Onicaş, îşi face mingea pe dreptul şi trage din marginea careului, dar portarul Olimpiei, Băican, e pe fază şi respinge în lateral, în corner, cu toate că balonul a lovit pâmântul înainte.

Urmează o serie de faze la ambele porți, însă fără un grad prea mare de periculozitate, cu excepția fazei din minutul 21 când Băjenaru bate un corner de pe dreapta la bara a doua, Băican boxează în apropiere şi Cazan trimite din voleu, din 10 metri, lateral stânga, mult peste poartă.

În minutul 22 se produce deschiderea scorului de către medieșeni. Pasă din dreapta în centrul terenului, Băjenaru, nemarcat, preia la 25 de metri şi înscrie cu un şut sub transversală, lăsându-l fără reacţie pe Băican.

Olimpia reacționează imediat și, după doar două minute, mingea este centrată din stânga în careul Gazului şi Bura reia cu capul din şapte metri. Albuţ respinge greu de lângă bară în corner.

Din acest moment până la finalul primei reprize, jucătorii gazului au pus stăpânire pe joc aproape în totalitate, jucătorii sătmăreni reușind cu greu să iasă din apropierea propriului careu. În acest interval de timp au avut loc o serie de ocazii, mai mult sau mai puțin periculoase, ratate demedieșeni prin Gavra (min30), Cazan (min 36) sau Băjenaru (min 42). În ultimul minut al primei reprize, Munteanu accelerează în dreapta careului şi centrează în faţa porţii, Buziuc reia cu călcâiul de la prima bară şi mingea trece milimetric pe lângă bara a doua.

Repriza secundă debutează cu o mare ocazie pentru sătmăreni după ce jucătorii Gazului bâlbâie o minge în careu care în cele din urmă ajunge la Mărkuş, care trage din 7 metri lateral stânga, însă îl loveşte în spate pe un fundaş şi obţine doar corner. Însă după această fază, jucătorii Olimpiei continuă jocul modest deși încearcă să iasă la atac pentru a înscrie golul egalizator.

Medieșenii profită de spațiile lăsate în apărare de sătmăreni și au o sarabandă de ocazii prin Buziuc (min 62), Bic (min 72), Figliomeni (min 77), Băjenaru (min 81), Staicu (min 83) sau Munteanu (min 91). Doar intervențiile excelente ale portarului sătmărean Băican sau imprecizia atacanților Gazului au făcut ca scorul să nu ia proporții. În tot acest interval de timp, sătmărenii nu au avut nicio ocazie clară de a marca și au pierdut foarte multe dueluri la mijlocul terenului.

Cu această înfrângere, Olimpia se îndepărtează destul de mult de obiectivul propus, calificarea în play-off, rămânând pe locul 9, cu 26 de puncte, în timp ce Gaz Metan Mediaș urcă pe poziția a treia cu 34 de puncte.

Etapa următoare, Olimpia va juca pe teren propriu cu U Cluj, meci ce se va disputa sâmbăta viitoare, de la ora 11.

Gaz Metan Mediaş: Albuţ (cpt.) M. Stancu, I. Cristea, L. Cazan, G. Neagu, Bic, Băjenaru, P. Iacob, Al. Munteanu, Buziuc, Gavra. Au mai jucat Figliomeni, Staicu și Târcoveanu.
Antrenor: Leo Grozavu

Olimpia Satu Mare: Băican – D. Muntean, M. Mureşan, Iuhas (cpt.), Sălăgeanu – Bura, Onicaş, D. Lukacs, Brata – Buhăescu, Mărkuş. Au mai intrat Ciul, Faur și Ianc.
Antrenor: Tiberiu Csik

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.