Ultima actualizare: azi, 21:32
Locale

PNL Satu Mare are stabiliţi 30 de candidați. Andreea Paul a anunțat numele

PNLDeputatul PNL Andreea Paul a anunțat astăzi, într-o conferinţă de presă faptul că au fost validaţi deja candidaţii pentru funcţiile de primari din 30 de municipii, oraşe şi comune din judeţul Satu Mare.

Aceştia sunt:

1. Satu Mare – Adrian Cozma

2. Carei – Ilie Ciută

3.Tăşnad – Grieb Csaba

4. Livada – Lola Ovidiu Aurel

5. Ardud – Ovidiu Duma

6. Batarci – Toma Vasile

7. Beltiug – Ioan Bartok Gurzău

8. Bixad – Ioan Tătar

9. Bârsău – Fazakas Paul

10. Călineşti Oaş – Dinu Birtoc

11. Cămin – Chereji Daniel

12. Certeze – Petru Ciocan

13. Crucişor – Lupşe Marian

14. Culciu – Hajsuca Vlad

15. Foieni – Dindelegan Claudiu

16.Homoroade – Tătăran Vasile

17. Medieşu Aurit – Silviu Zetea

18. Odoreu – Fodor Nicolae

19. Păuleşti – Bontea Ştefan Zenoviu

20. Pişcolt – Varga Cosmin

21. Pomi- Grad Ioan

22. Racşa – Şipoş Ion

23. Săcăşeni – Szabo Mihail

24. Santău – Rotar Marinel

25. Socond – Costea Romulus

26. Supur – Chiş Radu

27. Tarna Mare – Sobius Monica

28. Terebeşti – Chiorean Tudor

29. Vama  – Corodan Vasile

30. Pir – Suciu Vasile

 

Deputatul le-a recomandat candidaţilor PNL la alegerile locale câteva lucruri şi pentru sprijinirea dezvoltării locale prin 10 obiective:

 1. Omul potrivit şi gospodar la locul potrivit poate gestiona mult mai bine lucrurile.

2. Comunităţile locale cunosc cel mai bine ce nevoi au şi cum trebuie să se răspundă la acestea. Cât mai multe resurse ar trebui să fie lăsate la decizia comunităţilor locale, inclusiv fondurile europene.

3. Fiecare localitate are nevoie de un plan de dezvoltare pe 10-15-20 de ani, abordând toate aspectele, de la străzi, canalizare, apă potabilă, sisteme de strângere şi reciclare a deşeurilor şi reziduurilor, gradul de independenţă energetică etc.

4. Descentralizarea trebuie înfăptuită, nu doar povestită.

5. Regionalizarea nu înseamnă numai regiuni ca unităţi teritorial-administrative, cu menţinerea birocraţiei judeţene actuale, ci înseamnă regiunii care lucrează direct cu municipiile, oraşele şi comunele.

6. Trebuie schimbat sistemul de echilibrare a bugetelor locale: resursele pentru dezvoltare de la nivel central trebuie alocate pe bază de algoritmi care ţin seamă de decalajele reale şi nu de “pixul” vreunui Mischie sau Ștef.

7. Polii de dezvoltare nu trebuie să ignore localităţile afectate de scurgerea resurselor umane şi a investiţiilor spre aceşti poli. E nevoie de strategii integrate ca aceste localităţi să devină complementare polilor de dezvoltare (fie că e vorba de Cluj, Oradea, Baia Mare, Braşov, Iaşi etc). Nicio politică de dezvoltare regională nu poate înfrânge atracţia polilor de dezvoltare.

8. Cetăţenii, edilii locali ai PNL şi candidaţii noştri să ţină cont de exemplul localităţilor care au reuşit şi toate sunt conduse cu viziuni şi acţiuni de dreapta: Arad, Alba Iulia, Braşov, Oradea. Dar şi comune precum: Matca (jud Galaţi) sau Băleni (jud Dâmboviţa) care sunt exportatoare de legume de succes.

9. Ministerele care au terenuri şi clădiri fără să le folosească trebuie să le cedeze legal şi necondiţionat, fără bani, comunităţilor locale. Vedem atâtea situaţii de zone potenţial atractive – fie turistic, fie economic, fie social – blocate sau care nu pot fi exploatate.

10. Fiecare echipă locală a PNL să ia în calcul la constituirea echipelor de consilieri succesiunea de gen, adică o doamnă, un domn ș.a.m.d. (sau invers) pentru o mai bună reprezentare în rândul decidenţilor locali a intereselor tuturor cetăţenilor şi cetăţenelor. Aceste echipe vor fi mai reprezentative, mai democratice, mai legitime, mai echilibrate şi, vă garantez, vor avea rezultate mai bune în alegeri şi apoi pentru comunitate.

 

10 comentarii

 1. Brumar Răspunde

  Doamana Paul la incompatibilul Zetea cum dracu de ati reusit sai validati candidatura parca in codul dumneavoastra de etica srie altceva..cum un partid care vocifereaza pe toate canalele media ca vor sustine candidati performati iar ZETEA in 4 ani nu a facut la nivel de Medies nici macar 1 m de trotuar!!RUSINEEEEEEE PNL nu va detasati vad de metehnele PDListe

 2. Leana prietena mea Răspunde

  Cap de lista un presupus traficant, Nelu Olteanu și Vasile Blaga oamenii din spatele lui,iar Leana cu madam Vass care l-a consiliat pe Boc la tăiat pensii și salarii fac regia împreună cu Mitica Ofsaid.
  Ce bine arata PNL-UL din Satu Mare.

 3. florica Răspunde

  La noi in POTAU sa nu vina acest nesimtit de ZETEA s-au micinosul de IANCU care nu au facut in 4 ani nimic decit IANCA sa-si cumpere TIRURI si GIP si Zetea sai faca la fiusau restaurante in BAIA MARE si noi in Potau circulam cu cizme de cauciuc ,da binenteles ca tirurile lui IANCU nu circula pe acolo!

 4. Blocat pe facebook de deputata Răspunde

  Pai ce facem doamna deputat? Unde sunt criterile de “gen”? Pai tu le ceri pesedistilor sa te sprijine si pui numai masculi? Nu te revolti impotriva ta ca faci asa o mare “nedreptate”? Cum iti spuneam … ipocrizia bato vina!

 5. satmarean Răspunde

  Un singur candidat de calitate, la Ardud, Ovidiu Duma!

 6. Blocat pe facebook de deputata Răspunde

  deputato scrie acolo si care sunt traseisti, sa stim si noi!

 7. Alin Răspunde

  Satmarean, sunt de acord cu tine: un singur candidat de calitate : Ovidiu Duma – Ardud!

 8. MARCEL Răspunde

  decat comunisti sau ungui mai bine mergem cu PNL

 9. mia Răspunde

  Fodor și Bontea niște. ……..oameni controversați putea-o găsii alții mai buni.

 10. cristi Răspunde

  Da la Apa nu v-ati hotarat pe cine sa validati?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe despre Locale
Bărbatul suspectat de gripă porcină va fi externat. Suspiciunea nu se confirmă

Direcţia de Sănătate Publică Satu Mare a anunţat astăzi, printr-un comunicat de presă că au sosit rezultatele analizelor de la...

Închide