Ultima actualizare: azi, 19:34

Locale

Sătmăreanul suspectat de gripă porcină se simte mai bine. Rezultatele încă nu au venit

gripa porcinaStarea de sănătate a bărbatului de 38 de ani din Batarci, internat la Secția Boli Infecțioase a Spitalului Județean de Urgență Satu Mare, suspectat de gripă porcină, evoluează bine. Potrivit afirmațiilor făcute de prefectul județului Satu Mare, Eugeniu Avram, după tratamentul aplicat de medicii sătmăreni, bărbatul se simte mult mai bine din punct de vedere clinic și chiar se cere să fie lăsat acasă.

Reprezentantul Guvernului în teritoriu a dat asigurări, însă, că până ce vor fi primite rezultatele la probele trimise de medicii sătmăreni de la Institutul Cantacuzino, bărbatul va rămâne în continuare internat în spital. ”Așteptăm în continuare rezultatele analizelor de laborator de la București. Până atunci, însă, bărbatul va rămâne internat, va rămâne în continuare izolat. Dacă rezultatele primite de la București spun că nu are gripă porcină, atunci va fi lăsat acasă. În caz contrar, vor fi urmate toate procedurile pentru a fi împiedicată răpândirea bolii”, a precizat prefectul.

Un sătmărean suspectat de gripă porcină a fost  internat și izolat vineri  la Secția de Boli Infecțioase a Spitalului Județean de Urgență Satu Mare.  În urma analizelor făcute de medicii sătmăreni, s-a confirmat faptul că bărbatul internat are gripă de tip A, astfel că au fost luate măsuri suplimentare și a fost  tratat ca și cum ar avea gripă porcină AH1N1. În aceeași zi, medicii sătmăreni au prelevat probe de la pacient care au fost trimise Institutului Cantacuzino pentru analize de laborator. Autoritățile sătmărene așteaptă răspunsul specialiștilor de la București. 

Un comentariu

  1. sula de la prefectura Răspunde

    Sa facut de mandra minune, veterinarul de serviciu la permanenta de la prefectura sa cacat pe el, dupa ce alerteaza populatie ca are omu gripa porcina tot el spune ca se simte mai bine, asta dupa ce scuipa mai si linge. Institutul prefectului esti mataluta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.