Ultima actualizare: azi, 15:05
Locale

UDMR Satu Mare precizează că salariile bugetarilor vor fi plătite la timp. Amendamente la buget

grup UDMR Satu mareConducerea UDMR Satu Mare a transmis astăzi un comunicat de presă în care precizează că salariile bugetarilor din subordinea Primăriei vor fi plătite la timp.

Redăm comunicatul:

“După o şedinţă-maraton de circa 5 ore în comisii, propunerile constructive ale consilierilor UDMR au fost prezentate şi se pare că, în urma acestora se va naşte un buget mai echilibrat, transparent şi adaptat la nevoile oraşului. Deşi bugetul iniţial ne-a fost prezentat “în a 24-a oră”, nu era nici vorbă de întârzierea salariilor profesorilor sau a bugetarilor, toate salariile vor fi plătite la timp.

Din nefericire, nici acest buget al anului 2016 nu conţine sumele pentru realizarea promisiunilor iniţiale a conducerii oraşului: nu se regăsesc proiecte de reabilitare termică, nici construcţia blocurilor sociale sau a celor pentru tineri, nu există nici o măsură de creare a locurilor de muncă.

Propunerile UDMR vizează introducerea finanţării concrete pentru reabilitarea străzilor de pământ, am inclus un studiu pentru construirea unei parcări subterane în centrul vechi, am alocat sumă concretă pentru reabilitarea faţadelor clădirilor din centrul istoric. Cunoscând nemulţumirea cetăţenilor faţă de serviciile de salubrizare şi întreţinerea zonelor verzi, am atras atenţia executivului asupra faptului că niciodată străzile sătmărene nu au fost aşa de neîngrijite.

Am adus propuneri în domeniul de sănătate şi a tinerilor: se vor finanţa cabinetele de stomatologie în şcoli, asigurăm finanţarea proiectelor de reabilitare a unităţilor de învăţământ, se vor amplasa depozite de biciclete şi cărucioare de copii în cartiere. Ca şi în anii precedenţi, am inclus în buget cu sumă concretă realizarea pistei de biciclete în direcţia Noroieni.

Totodată am asigurat sume consistente pentru reparaţia podului Decebal şi pentru realizarea investiţiilor în cartierele Micro 17, Carpaţi I şi Carpaţi II. Constatăm cu regret ca în bugetul acestui an este inclusă doar reparaţia capitală a numai  două străzi, suma alocată pentru al treilea pod peste Someş a rămas 1.000 RON.

Ca sumar, am adus propuneri şi modificări în peste 40 de teme diferite, şi suntem convinşi ca aprobarea acestora la şedinţa de vineri va contribui la readucerea oraşului într-o direcţie corectă de dezvoltare, în beneficiul tuturor sătmărenilor”.

 

Sursa: UDMR Satu Mare

24 comentarii

 1. cetatean Răspunde

  Din tot ce scrieți în acest buget propus de voi ce s-a făcut în acei mulți ani când a fost UDMR la conducerea primăriei???

 2. Baba Novac Răspunde

  S-a facut mult, toate proiectele europene au fost demarate atunci si orasul nu s-a aratat in ultimul hal ca acum.

 3. dr cotas Răspunde

  Dupa cum am citit si in presa, acest buget este ultimul buget al dlui Coica, asadar ar fi fost elegant sa-l lasati sa moara frumos!

 4. Sorin Pop Răspunde

  Coica! A inceput numaratoarea inversa! Tic-tac, tic-tac, tic-tac!

 5. bogdan Răspunde

  La gara cu udmr in frunte cu kakat kereskeny care deja se viseaza primar,dar pasarea malai viseaza

  • erika Răspunde

   Eu nu am votat dar nici n-o sa votez cu ei! Pe vremea lor nu s-a facut nimic ,in schimb de cand e domnul Coica primar s-a asfaltat strada pe care locuiesc,s-a facut parcarea iluminata etc.

 6. gog, magog si demagog Răspunde

  Cata minciuna la udemeristi. Oricare cetatean interesat poata sa vada cat mint astia. Ce ati asigurat voi bai pampalailor si nu era asigurat? Bani pentru pista de biciclete? Asta lipsea din bugetul asta? Vai de neamu vostru! Nici sa vorbiti nu stiti bine, nici romaneste da nici ungureste si vreti sa conduceti primaria :)))

  • Norick Răspunde

   Si Tu mai ai mult de invatat pe tema literara. 🙂
   Dar e usor sa dai cu pareri “non sens”.. 😀 😛

  • satmarean. Răspunde

   Mare dreptate ai! Udmr-istii ,dupa cum se vede si-au inceput campania electorala mai demult,dar din pacate nu asa cum trebuie ci prin denigrarea imaginii actualului primar,crezand ca asa vor iesi castigatori.Nici vorba! Electoratul satmarean nu este asa prost cum il cred ei!

 7. satmareanu II. Răspunde

  OLTENE! AI INCEPUT CANTECUL DE LEBADA? ESTI PENIBIL CHELIOSULE! FORTZA PNL!

 8. primar decedat Răspunde

  Am pierdut 4 ani cu asta primar, habar nu are nici acu dupa atatia ani cum se face administratie, el si echipa lui de la psd, au adus orasul la nivelul unei comune din oltenia, ca deh de acolo se trage. Mergi inapoi domnule primar si lasa-ne.

  • mariana Răspunde

   Acest domn a meritat si merita scaunul Primariei deoarece acolo este nevoie de oameni capabili si organizati asa ca dansul

 9. Jon Răspunde

  Ce mincinosi ordinari in 2 zile au facut 40 de amendamente.

 10. Leo Răspunde

  Ordinari mincinosi frustrati voi ce dracu a ti facut pentru noi 8 ani?nimic.

 11. Daniel Răspunde

  Atata le sucesc si le invartesc numai ca sa iasa ei in fata cu ceva! Mincinosi!

  • rocotarc Răspunde

   Cei din UDMR s-au nascut mincinosi .Intr-o zi e alba in alta zi e neagra ,nici ei nu mai stiu cum este. Tot timpul impotriva proiectelor . Iar cand se face ceva bun pentru oras repede sar in fata sa credem ca ei sunt cu ideea. Niste persoane cu o mie de fete!Rusine lor!

 12. satmarean Răspunde

  Depozite pentru carucioare si biciclete?super asta ne lipsea.super tari sunteti maaaa.

 13. Flocea Răspunde

  Felicitari Udmr ne au scos din rahat orasul cu amendamentele lor.Se vede de la o posta lipsa de experienta si de profesionalism al deputatului presedinte .Sunt penibili.

 14. Toatese platesc Răspunde

  govorila ar putea trai cu salar de bugetar? Ii la inchisoare mafiotul sau a dat iar bani la DNA sa iasa. Am fost plecat din tara si nu l-am mai urmarit pe depravat. El are BOALA DE SANGE sau doar jivina de fiu-sau si nepoti?

 15. Cainele Răspunde

  Cand UMDR conducea Satmarul nu au bagat niciun amendament benefic pentru oameni. Acuma baga cu lopata!
  Mari curve sunteti, “vecinilor”

 16. Sorin Pop vecinul Răspunde

  Eu sunt Pop Sorin vecinul Domnului Primar Coica. Vreau sa-i multumesc in public Domnului Primar ca m-a facut Sef Serviciu, pe sotia mea a angajat la Apaserv ca Director Economic, si fiul meu face toate proiectele si machetele cu parcari si stadioane pentru 10.000 de euro! Va multumesc Domnule Primar, mersi mult Vecine!!!

 17. viruta Răspunde

  De ce unii oameni pot fi atat de mincinosi si de prefacuti precum acesti membrii UDMR ,care nu au facut niciun bine acestui oras. Dimpotriva ,in loc sa faca sa fie bine ,opresc si se impotrivesc proiectelor care le-ar aduce un beneficiu locuitorilor orasului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe despre Locale
Tâlharul casierei de la CBA a fost arestat. Va sta după gratii 30 de zile

Bărbatul care în cursul zilei de ieri, 3 februarie, a tâlhărit o casieră de la CBA pe Bulevardul Transilvaniei a...

Închide