Ultima actualizare: azi, 18:48
Locale

Vasile Lucuț: Ne-am menţinut veniturile datorită reducerii TVA

Unicarm

Vasile Lucut

Antrepre­no­rul sătmărean care a pus bazele produ­cătorului de carne şi lactate Unicarm în urmă cu mai bine de 20 de ani, Vasile Lucuț, spune că observă încă un apetit scăzut al ro­mânilor pentru cum­pă­rături, astfel că redu­cerea TVA la alimente de la 24% la 9% a fost măsura ca­re a ajutat busines­sul pe care îl conduce să se men­ţină constant, scrie Ziarul Financiar. ”Anul trecut nu a fost nici bun, nici rău. Reducerea TVA ne-a ajutat să ne men­ţinem la acelaşi nivel cu anul anterior. Anul acesta cred că o să fie mai slab decât 2015. Eu nu văd o relansare a consumului, cred că oamenii nu au aşa mulţi bani pentru a cumpăra“, a spus an­treprenorul.

Astfel, businessul Unicarm se conso­lidează la circa 660 mil. lei după o scădere de aproape 10% în 2014 comparativ cu anul an­terior, conform cal­cu­lelor ZF pe baza da­telor de pe mfinante.ro. Vârful vân­zărilor companiei a fost anul 2013, atunci când a ra­portat un rulaj de 734 mil. lei. Cea mai mare pon­dere, de 60%, în busi­nessul companiei din Satu-Mare o are carnea, restul busines­sului fiind format din pâine, lactate şi îngheţată. De ase­menea, Unicarm deţine şi o reţea de circa 100 de magazine amplasate în special în nordul ţării.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe despre Locale
Cinci șoferi au rămas pietoni în week-end

Cinci șoferi sătmăreni au rămas fără permise de conducere la acest sfârșit de săptămână după ce au încălcat flagrant anumite...

Închide