Ultima actualizare: azi, 20:42

Locale

Zi istorică la Ardud

ardud ordin militar de romaniaÎntr-un cadru festiv, astăzi, la Ardud, a avut loc lansarea cărţii „Pietre de hotar românesc” tipărită sub patronajul Ordinului Militar de România. Ardudul a fost onorat de prezenţa preşedinteluli fondator al Ordinului Militar de România, col. Dr. Ing. Adrian Constantin, care a vorbit despre istoricul şi implicaţiile la nivel european al Ordinului, cât şi despre promovarea elitelor româneşti în rândul generaţiei tinere care au nevoie de repere morale şi sociale. ”Pentru însănătoşirea societăţii româneşti este nevoie de oameni care şi-au dovedit calităţile profesionale în sferele lor de influenţă”, a spus acesta.
               
Ordinului Militar de România a fost reprezentat la nivel judeţean prin prezenţa prefectului Eugeniu Avram şi a acdemicianului Virgil Enătescu.
 
A fost un moment emoţionant, neaşteptat pentru întreaga audienţă când comandorul Adrian Constantin l-a invitat în mod oficial pe primarul oraşului Ardud, Ovidiu Marius Duma, de a intra în mod voluntar în Ordinul Militar de România şi de a depune jurământul faţă de poporul român.
 
Acesta a fost un act al recunoaşterii calităţilor primarului oraşului Ardud în promovarea şi apărarea identităţii naţionale şi a valorilor poporului român. Totul a descurs într-un mod natural şi s-a văzut şi surpriza, emoţia şi marea onoare pe care i s-a făcut dl. primar căt şi a oraşului Ardud când a fost invitat în acest Ordin.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.