Ultima actualizare: azi, 22:57
Locale

Bere și carne expirată în restaurantele sătmărene. Aproape toate localurile verificate, amendate de Protecția Consumatorului

control opc satu mareComisarii Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorului (CJPC) Satu Mare s-au crucit de ceea ce au găsit în localurile sătmărene în urma controalelor intreprinse în perioada 9-23 martie. Din cele 30 de localuri verificate de Protecția Consumatorului, în 28 au fost găsite abateri.

Astfel, la un local din Satu Mare, comisarii CJPC au găsit la comercializare bere expirată de 11 zile. De asemenea, într-un alt restaurant sătmărean au fost depistate, în congelatorul unității, carne congelată (carne tocată, file de pește) care nu erau etichetate cu elementele de identificare, în consecință nu se cunoaște nici data durabilității nici denumirea exactă a produsului. Însă la cum arătau aceste produse era foarte posibil ca termenul de valabilitate să fie depășit.

De asemenea, la 15 operatori economici listele de meniu nu aveau menționate  ingredientele alergene posibil conținute  în preparate. Trei operatori economici   aveau afișat ”Meniul zilei 12 lei”  dar nu erau indicate  cantitățile nete / porție  la niciunul din porțiile de mâncare. În cazul a altor patru resturante nu existau prețuri la toată gama de produse aflate la comercializare.

În consecință, comisarii de la Protecția Consumatorului au aplicat 28 de amenzi în cuantum total de 30.000 de lei. Totodată, a fost scoasă de la comercializare berea expirată și carnea neetichetată, și oprită temporar de la comercializare cantitatea de 26,8 kg de produse alimentare în cuantum de 366 de lei.

 

Acțiunea de verificare a localurilor sătmărene continuă până în data de 4 aprilie.

 

2 comentarii

  1. Silviu Grossman Răspunde

    De ce nu scrieti restaurantelor unde s-a gasit bere si carne degradate???Fara precizari este un articol inutil , care poate fi s.f…..si mai este si lipsa de profesionalism .

  2. Aurel Pop Răspunde

    Da ,chiar asa ,de ce nu spuneti ? Daca si_a peis sa ofere produse expirate ,sa suporte consecintele .Sa nu mai mearga nimeni la acel local,sau,trebuie sa moara cineva ?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.