Ultima actualizare: azi, 12:19

Locale

Centru pentru femeile bătute, la Satu Mare. Când va fi funcțional

bilant DGASPC Satu MareUn centru care va adăposti femeile și copiii victime ale violenței în familie va fi deschis în câteva luni la Satu Mare. Centrul Victimelor Violenței în Familie va avea capacitatea de a adăposti pentru mai mult timp atât femeile cât și copiii care se află în această situație, potrivit celor afirmate de directorul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Satu Mare, Mariana Dragoș, și de președintele Consiliului Județean, Adrian Ștef, în cadrul ședinței de prezentare a bilanțului instituției pe anul trecut.

Conform celor spuse de Mariana Dragoș, anul trecut, în județul Satu Mare au fost înregistrate peste 250 de cazuri de violență în familie, în creștere față de anul 2014.

Nu știm dacă neapărat au fost mai multe cazuri de violență în familie ci mai degrabă cred că au fost mai multe femeile care au raportat astfel de cazuri. Asta dovedește că femeile agresate devin mai curajoase, mai deschise. Anul acesta vom realiza un centru în cadrul căruia vor fi adăpostite și protejate victimele violenței în familie”, a precizat Mariana Dragoș.

Președintele Consiliului Județean, Adrian Ștef, a arătat că centrul respectiv, realizat în urma unei investiții de aproximativ 400.000 de lei a Consiliului Județean, va avea cinci dormitoare și va fi deschis în cel mult două luni.

Tot cu această ocazie, Mariana Dragoș a mai arătat că în 2015 au fost adoptați 12 copii, iar în sistemul de asistență maternală sunt 461 de copii la cei 235 de asistenți maternali, unii dintre aceștia având în plasament și câte 5 copii. Una dintre marile realizări ale DGASPC în 2015 a fost și înfiinţarea unui service în cadrul căruia autoturismele sunt adaptate nevoilor persoanelor cu handicap. 

Un comentariu

  1. Ion Răspunde

    Da exista femei batute in Satu Mare???

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.