Ultima actualizare: azi, 22:25

Locale

Danțu de Lăsatul Secului, la Tur. Tradiția este păstrată încă vie în Oaș (FOTO)

dant turUn eveniment foarte frumos dedicat femeii dar și de înainte de intrarea în Postul Mare, a fost organizat duminică la Tur. Este vorba despre Danțu de Lăsatul Secului, manifestare organizată de Asociația tinerilor și Consiliului Parohial din Tur.

La manifestare a participat și primarul orașului Negrești-Oaș, Aurelia Fedorca, care s-a arătat încântată că tradiția se păztrează încă vie în Oaș și amulțumit domnilor pentru supriza pregătită femeilor.

”Sunt fericită să văd o comunitate atât de unită și tineri atât de atenți.Vă mulțumesc domnilor pentru că v-ați gândit să le faceți o surpriză femeilor din viața voastră, iar doamnelor le doresc să aibă parte de multe împliniri”, a spus primarul Aurelia Fedorca.

La Danț au participat atât oșeni în floarea vârstei, dar și copii, aceștia având menirea de a le învăța și a duce mai departe tradițiile și obiceiurile din Țara Oașului.

Danțu de Lăsatul Secului este organizat, în Oaș, cu o săptămână înainte de intrarea în Postul Mare. După ce ies de la biserică, oșenii se adună la ciupercă sau într-o sală festivă unde petrec mai multe ore. 

Mai mult decât atât, aflându-ne în preajma zilei de 8 Martie, bărbații le-au oferit femeilor și câte o floare la ieșirea din biserică.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.