Ultima actualizare: ieri, 21:44

Locale

Doi sătmăreni revoluționează modul de a munci de acasă. Work in Cluj: un nou concept dedicat freelancer-ilor

woerk in cluj 2Doi sătmăreni au lansat recent, la Cluj, un nou concept dedicat celor care lucrează de acasă. Este vorba despre Work in Cluj: un nou concept dedicat freelancer-ilor, elaborat de sătmărenii Sergiu Andreca și Daniel Chiorean.

Numărul persoanelor care lucrează acasă, deci nu au un birou fix este în creştere. În Cluj Napoca, 20% dintre anagajaţi sunt în această situaţie. Cu o piață imobiliară și IT care depășește capitala, munca la birou  este de multe ori foarte stresantă. Care sunt variantele? Aflaţi de la un tânăr cu multe idei!

Un nou proiect numit „Work in Cluj” se pliază perfect și vine în ajutorul tuturor: atât freelancer-ilor cât și corporatiștilor care vor să mai schimbe mediul de lucru.

“Venim în ajutorul celor care îmbină munca și voia bună. Sărim în ajutorul lor, mai ales că la Cluj conceptul de ”a lucra la birou” e oarecum la ordinea zilei. În urmă cu două luni aveam trei ore libere între două întâlniri, iar în acest timp trebuia să răspund la niște e-mailuri, dar îmi era și foame și căutam o soluție. Aveam nevoie de o priză și acces la internet. Astfel mi-a venit ideea să fac ceva petru a oferi ajutorul celor aflați în situația mea. Acela a fost momentul în care am și început documentarea pentru Work in Cluj“, declară fondatorul site-ului, Sergiu Andreca.

work in cluj1

La 23 de ani, ideea a devenit palpabilă și după o muncă de cercetare, Sergiu Andreca se poate mâdri cu o “exclusivitate“ nu doar clujeană ci chiar națională, oferind astfel orașului Clujului un cadou.

Chiar și un reprezentant al presei are un avantaj dacă accesează Work in Cluj. “În viața de jurnalist ești tot timpul pe fugă, dar e foarte important să publici știrile cât mai repede, nu peste o oră când ajungi la birou. Și atunci, te gândești, ce bine ar fi să ai un spațiu cu internet, priză și un loc frumos de unde să îți redactezi știrea. Consider un avantaj acest lucru, îl recomand și sper să ajungă un mijloc de ajutor pentru cei care au nevoie. Poate puțini cunosc faptul că povestea de success <Harry Potter> de J. K. Rowling a fost scrisă într-o cafenea“, spune jurnalistul și promoterul proiectului, Daniel Chiorean.

work in cluj4

Work In Cluj exploatează potențialul HoReCa de a găzdui oameni dornici să-și schimbe mediul de lucru, care decid să ia o pauză de la veșnicul birou de lucru, sau care nu au încă unul. Work In Cluj face acest lucru prin furnizarea de review-uri de încredere, ranking-uri, debate-uri și recomandări care se adresează specific nevoii de a lucra.

Astfel, se iau în considerare câteva aspecte importante pentru momentele când se lucrează dintr-un local (conectivitatea la wi-fi, accesul la priză, existența unei parcări etc). Locațiile vor fi afișate doar în momentul în care au fost vizitate de către unul dintre reprezentanții acestui concept pentru a se asigura de autenticitatea informațiilor.

work in cluj3

Work In Cluj se adresează clujenilor dar în același timp dorește și atragerea de turiști. Este un concept și o marcă prietenoasă și sinceră, care oferă sugestii și recomandări, este un produs al Clujului pentru clujeni și pentru viitori clujeni. Scopul WIC este acela de a fi o referință de bază pentru cei care lucrează în regim freelance, nu numai prin recomandarea de locații din Cluj, ci și prin articolele documentate cu sfaturi despre productivitate, randament la locul de muncă și tips&tricks din secțiunea de blog.

Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.