Ultima actualizare: azi, 15:23
DRM
Locale

A douăsprezecea noapte, duminică, la Casa de Cultură. Spectacolul Teatrului de Nord

a douasprezecea noapteSecția română a Teatrului de Nord prezintă duminică, 13 martie, la ora 19.00, în sala mare a Casei de Cultură, spectacolul ”A douăsprezecea noapte” de William Shakespeare, în regia lui Eugen Gyemant. Scenografia este realizată de Maria Nicola iar pregătirea muzicală de Dorin Griguță.

Regizorul Eugen Gyemant și directorul secției române a Teatrului de Nord, Adrian Mihalache, au prezentat, azi, într-o conferință de presă, câteva detalii cu privire la acest spectacol.

Astfel, Andrei Mihalache spune despre acest spectacol că este unul curajos și a adăugat că doi dintre actorii aflați în distribuție, Rora Demeter și Carol Erdos, au ieșit în această lună la pensie. De asemenea, a mai afirmat că în această lună Teatrul de Nord va prezenta o nouă premieră, fiind urmate de altele două care vor fi prezentate sătmărenilor luna viitoare.

Regizorul Eugen Gyemant spune despre acest spectacol că este un univers pe tărâmul iluziei.

”A douăsprezecea noapte este povestea încurcată a unei fete care naufragiază pe țărmul unui tărâm straniu numit Ilyria, condus de un duce pe care nu îl mai interesează nimic altceva decât dulcele abandon al unei iubiri imaginare și de o contesă care a jurat să își petreacă restul eternității în doliu perpetuu. Pornind de la jocul erorilor sexuale construite de Shakespeare, ne propunem ca în spectacolul A douăsprezecea noapte să explorăm tocmai tema travesti-ului și consecințele sale în același timp comice și tragice. Ilyria pe care o vom descrie este o țară în care domnește confuzia sexuală, un fel de limb al celor care nu știu încă cu adevărat cine sunt. Ilyria este locul unde ajung cei care nu știu ce își doresc în realitate și care nu se văd pe ei înșiși așa cum sunt. Haosul orchestrat pe parcurs se îndreaptă în final către momentul de auto-descoperire dureroasă, în care fiecare realizează cine este, ce este și ce își dorește cu adevărat”, a spus regizorul spectacolului.

Distribuția (în ordine alfabetică) este formată din Ioana Cheregi, Rora Demeter, Anca Dogaru, Carol Erdos, Carmen Frățilă, Cristian Iorga, Raluca Mara, Romul Moruțan, Vlad Mureșan, Dorina Nemeș, Alexandra Odoroagă, Stelian Roșian, Andrei Stan, Tibor Székely.

Pentru acest spectacol este valabil abonamentul Premieră ”Ștefan Mareș”, iar prețul unui bilet este de 30 lei. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe despre Locale
Campania antidrog ”Alege conștient!”, în liceele din județ

În perioada 14-25 martie 2016 va avea loc a doua ediţie a Campaniei antidrog „Alege conştient!”. Activitatea se derulează în...

Închide