Ultima actualizare: azi, 14:10

Locale

Marș anti-discriminare la Satu Mare. Când va avea loc

mars antidiscriminare (14)Și în acest an, Asociația Stea mobilizează comunitatea locală în lupta anti-discriminare a persoanelor aflate în dificultate, invitând sătmărenii să participe la o serie de evenimente publice care se vor desfășura în perioada 21 – 25 martie 2016 în scopul combaterii inegalităţilor sociale, a sărăciei şi excluziunii prin cetățenie activă și solidaritate.

În realizarea activităților din cadrul campaniei sunt implicați 64 de copii și tineri, beneficiari ai programelor educaționale din cadrul Centrului de zi al Asociației Stea, 30 de voluntari, reprezentanți ai 26 de  organizații și instituții membre ale Grupului de lucru inter-sectorial pentru prevenirea și combaterea excluziunii sociale – GIPEX, parteneri, oameni de cultură și susținători ai organizației noastre care au decis să se alăture acestei cauze pentru a construi împreună o comunitate mai bună pentru copiii noștri.

Primul eveniment, lansarea efectivă a campaniei urmată de vernisajul expoziției „Sub Steaua Prieteniei”, va avea loc luni, 21 martie, de la ora 14.00 la Muzeul Județean Satu Mare.

A doua zi, marți, va fi organizat marșul anti-discriminare menit să atragă sătmărenii în susținerea grupurilor vulnerabile. Marșul va porni la ora 14.00 de pe platoul din Piața 25 Octombrie și va urma traseul: pasajul Corneliu Coposu-Parcul Central-pasajul Corneliu Coposu. Participanții sunt încurajați să pregătească pancarte cu mesaje anti-discriminare.

Miercuri, de la ora 15.00, în sala de sport a Colegiului Tehnic „Unio-Traian Vuia’’se va desfășura o competiție de fotbal numită „Cupa anti-discriminării 2015”. Joi, de la ora 15.00 va avea loc simpozionul ”Anti-discriminare prin cultură și sport”, în sala de sport a Colegiului Tehnic „Unio-Traian Vuia’’, iar vineri, în intervalul 10.00 – 16.00 în centrul orașului se va desfășura manifestarea ”Mesajul meu anti-discriminare” organizată de voluntarii Asociației Stea care vor oferi trecătorilor posibilitatea de a transmite mesaje antidiscriminare prin intermediul unui panou mobil. Mesajele vor fi fotografiate și transmise pe scară largă prin intermediul mijloacelor de comunicare online. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.