Ultima actualizare: azi, 21:18
Locale

O mie de copii din Satu Mare au părinți plecați la muncă

SPAS Satu MareAproximativ o mie de copii din municipiul Satu Mare au părinți plecați la muncă în străinătate. Anunțul a fost făcut astăzi, de către directorul Serviciului Public de Asistenţă Socială (SPAS) Satu Mare, Doina Văsuţ, în cadrul conferinței de prezentare a bilanțului activităţilor din 2015.

Doina Văsuţ a afirmat că în municipiu sunt 1.000 de copii care au părinţi în străinătate, 800 au câte un părinte plecat iar 180 au ambii părinţi, aici fiind şi problemele cele mai mari.

Am început activitatea de consiliere şi de monitorizare pentru persoanele care au grijă de aceşti copii. Pentru părinţi e normal să plece în străinătate dacă nu îşi găsesc un loc de muncă pentru a-şi întreţine familia, dar eu vreau să atrag atenţia asupra unui lucru: este foarte important la cine îşi lasă aceşti copii“, a spus Doina Văsuţ.

De asemenea, părinţii trebuie să anunţe SPAS-ul, instituţie care îi monitorizează pe aceşti copii.

Directorul SPAS a mai precizat că părinţii plecaţi în străinătate trebuie să aibă grijă nu doar de partea materială, ci să le asigure copiilor şi un confort psihic, ea atrăgând atenţia asupra faptului că aceştia sunt cei mai vulnerabili la abandon şcolar.

După ce Doina Văsuţ a prezentat întreaga activitate a instituţiei, primarul Dorel Coica a ţinut să-i felicite pe angajaţi pentru profesionalismul de care au dat dovadă, în condiţiile în care au salarii foarte mici.

Un comentariu

  1. Ultras Răspunde

    Sper ca in curand printre ei sa se numere si copiii lui babut, coica, papici, etc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe despre Locale
Urmărire ca în filme pe străzile Sătmarului. Beat și fără permis, nu a oprit la semnalele polițiștilor

Polițiștii sătmăreni au fost nevoiți să urmărească aproape în tot orașul un tânăr care nu a oprit la semnalele acestora...

Închide