Ultima actualizare: azi, 19:32

Locale

Opt echipe aliniate la startul concursului “Eurotehnicus”. Competiția a ajuns la a doua ediție

eurotehnicus (6)La startul celei de a doua ediții a competiției de creație tehnică și științifică “Eurotehnicus”, adresată elevilor de liceu, lansat azi la sediul Prefecturii Satu Mare, s-au înscris opt echipaje, cu trei mai multe decât anul trecut, când s-a desfășurat prima ediție a concursului.

La festivitatea de lansare a competiției, organizată în parteneriat de Prefectura Satu Mare, Asociația Economică Germano-Română, Inspectoratul Școlar Județean, Universitatea Tehnică și Camera Meșteșugarilor, au participat membrii celor cinci echipaje, dar și subprefectul Altfatter Tamas și reprezentanții instituțiilor organizatoare.

Managerul Prefecturii, Cristian Marița, a prezentat pe scurt datele competiției, iar subprefectul Altfatter Tamas le-a urat mult succes tuturor competitorilor, apreciind faptul că în concurs s-au înscris opt echipe, cu trei mai multe decât anul precedent.

Președintele Asociației Economice Germano-Române, Tiberiu Markos, a arătat că, prin organizarea acestei competiții, se urmărește crearea unui liant între mediul de afaceri din județ, pe de o parte, și Inspectoratul Școlar și unitățile de învățământ cu profil tehnic, pe de altă parte. Totodată, a prezentat și câteva aspecte de la prima ediție a concursului.

eurotehnicus (3)

Reprezentantul Inspectoratului Școlar Județean, Adriana Dângă, și-a exprimat bucuria că, în acest an, numărul echipelor care participă la competiția de creație tehnică și științifică “Eurotehnicus” a crescut. Astfel, la concursul de anul acesta Colegiul Tehnic ”IC Brătianu” și Liceul Tehnologic ”Simion Bărnuțiu” din Carei participă cu câte două echipaje, la care se mai adaugă, cu câte un echipaj, Colegiul Tehnologic ”UNIO-Traian Vuia”, Liceul Tehnologic ”George E. Palade”, Liceul ”Ham Janos” și Liceul Tehnologic ”Ioniță G. Andron” Negrești-Oaș.

Festivitatea de premiere a celor mai bune echipaje va avea loc în data de 9 mai, chiar de Ziua Europei, la Casa Meșteșugarilor din Satu Mare. 

2 comentarii

  1. bogdan Răspunde

    bud unde e? in excursie prin judet dupa voturi?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.