Ultima actualizare: azi, 16:16
Locale

Peste două mii de puieți, plantați azi în județ. Au pus umărul și autoritățile județene (FOTO)

plantari puietiÎn cadrul campaniei de plantări de primăvară  organizată de Agenţia pentru Protecţia Mediului cu ocazia evenimentului ecologic ”15 Martie – 15 Aprilie Luna pădurii”, astăzi au avut loc primele  două acţiuni de succes, ocazie cu care s-au plantat 2034 de puieţi din care 2000 de puieţi de salcâm asiguraţi de Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară Satu Mare şi 34 de puieţi de frasin asiguraţi de Ocolul Silvic privat ”Codrii Sătmarului” Tăşnad.

La ora 10, pe amplasamentul fostului depozit de deşeuri ai comunei Doba, un număr de 45 de voluntari ecologi de la Şcoala Gimnazială Doba şi 25 de persoane care beneficiază de ajutor social, în spiritul muncii în echipă au plantat 2000 de puieţi de salcâm, coordonaţi de specialişti în domeniul silviculturii. Tinerilor li s-au alăturat şi oficialităţile sătmărene.

La deschiderea acţiunii de plantări, din partea oficialităţilor sătmărene au participat şi au luat cuvântul Tamas Altfater – subprefect, Adrian Ştef- preşedintele Consiliului Judeţean, Elisabeta Bekessy-director APM Satu Mare şi nu în ultimul rând primarul comunei Doba, Mihai Ghetina, şi viceprimarul  Bartha József .

Tot astăzi la ora 13 în parcul UFO din Micro 17, un număr de 30 de voluntari ecologi de la Şcoala Gimnazială Lucian Blaga în frunte cu directorul Ioan Gozar, îndrumaţi de specialişti din cadrul primăriei Satu Mare, au plantat 34 de puieţi de frasini asiguraţi de Ocolul Silvic privat ”Codrii Sătmarului” Tăşnad.

La deschiderea evenimentului, directorul şcolii a punctat semnificaţia şi importanţa implicării elevilor în acţiuni de plantări de puieţi după care Elisabeta Bekessy- director APM a prezentat rezultatele acţiunilor întreprinse până în prezent şi programul acţiunilor de plantări în acest an. Cu ocazia acestui eveniment a fost mediatizată şi importanţa dumbrăvencei ca specie de pasăre protejată şi pentru care plantările efectuate cu ocazia lunii pădurii vor oferi în perspectivă, adevărate  habitate. De asemenea, Adriana Culda în calitate de coordonator de proiect, a oferit voluntarilor câte un tricou şi materiale informative achiziţionate în cadrul proiectului european. Din partea primăriei Satu Mare, Angela Szenasi a apreciat deschiderea tinerilor pentru activităţile desfăşurate în  voluntariat după care a dat startul acţiunii de plantare.

Următoarea acţiune va avea loc în data de 19 martie, începând cu ora 10, la Apateu unde, cele 18 instituţii de învăţământ înscrise în competiţia ”Cel mai tare la reciclare” vor planta 64 de puieţi de plopi euroamerican oferiţi tot de  Ocolul Silvic privat ”Codrii Sătmarului”Tăşnad.

2 comentarii

  1. secu Răspunde

    Exact circul asta l-au facut si acu 4-5 ani ,cand in frunte cu PERSONULITATILE orasului,papici,stef etc,au plantat mii de puieti pe marginea drumului lazuri -noroieni.Mergeti acolo si o sa vedeti,nici macar unu nu sa prins.Tot circul asta este doar campanie electorala.

  2. florica Răspunde

    Speram ca azi ICCJ va da o solutie favorabila Satmarenilor si ne va scapa de acest papusar si pe urma va fi trimis pe mina procurorilor DNA

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.