Ultima actualizare: azi, 21:59

Locale

Sătmăreancă răpită, bătută și drogată. I s-a promis o nuntă de vis dar era să ajungă prostituată

femeie batuta satu mareO tânără sătmăreancă a fost la un pas de a cădea victimă traficanților de carne vie după ce inițial a fost racolată prin promisiunea unei căsătorii. A reușit să scape chiar înainte de a fi transportată în Franța pentru prostituție.

Potrivit unui comunicat remis azi, procurorii  Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) – Serviciul Teritorial Târgu Mureş  au dispus reţinerea pentru  o perioadă de 24 de ore a inculpatului Marian Iosif,  pentru săvârşirea infracţiunilor  de loviri sau alte violenţe,  lipsire de libertate în mod ilegal  şi trafic de persoane. În cauză, există suspiciunea rezonabilă  că inculpatul Marian Iosif,  prin inducere în eroare – promisiunea unei căsătorii,  a  racolat şi găzduit  la domiciliul său o persoană vătămată de sex feminin, după care, prin acte de violenţă   şi lipsire de libertate  a încercat să o transporte forţat în Franţa cu scopul  de a o obliga la practicarea prostituţiei în folosul său material.

Faptul că victima este din Satu Mare a fost confirmat de purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Mureș, Andreea Pop.

”În fapt, persoana bănuită, ar fi indus în eroare o femeie, de 28 de ani, din judeţul Satu Mare, iar prin promisiunea unei căsătorii ar fi racolat-o şi găzduit-o la domiciliul său, după care, prin acte de violenţă şi lipsire de libertate ar fi încercat să o transporte forţat în Franţa. Din cercetări a reieşit că în străinătate bărbatul ar fi avut ca scop să oblige tânăra la practicarea prostituţiei în folosul său material, respectiv pentru a-şi putea plăti o datorie de 3.000 lei pe care inculpatul o avea faţă de un văr de-al său. La data de 2 septembrie 2015, prin aplicarea de lovituri şi administrarea de substanţe halucinogene, bănuitul a încercat să transporte victima în Franţa, însă anterior îmbarcării în microbuz , persoana vătămată a reuşit să alerteze un echipaj al Poliţiei Rutiere care se afla în zonă”, a precizat inspector Andreea Pop, purtător de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Mureş, citată de zi-de-zi.ro.

La data de 27 martie, procurorii  Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Târgu Mureş împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul B.C.C.O Tg. Mureş au realizat o acţiune de identificare şi prindere a inculpatului Marian Iosif pe raza municipiului  Sibiu, cu ocazia întoarcerii acestuia din Franţa, simultan fiind efectuată  o percheziţie la domiciliul său aflat pe raza judeţului Mureş.

O zi mai târziu,  Tribunalul Mureş a dispus arestarea preventivă a inculpatului Marian Iosif  pentru  o perioadă de 30 de zile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.