Ultima actualizare: ieri, 23:57
Locale

Undă verde pentru finalizarea centurii Careiului

centura Carei 1Guvernul României a aprobat în ședința de astăzi declanșarea procedurilor de expropiere a imobilelor proprietate privată situate pe amplasamentul suplimentar al centurii Careiului, expropriator fiind statul român.

Aproximativ 20 de proprietari vor fi expropriați, terenul în cauză având o suprafață de aproximativ un hectar.

Potrivit primarului municipiului Carei, Eugen Kovacs, exproprierea este una suplimentară pentru că nu s-a ținut cont de anumite aspecte, cum ar fi şanţurile sau acostamentele.

A mai trebuit aproximativ un ha de expropriat pentru că la exproprierea inițială nu s-a ținut cont de anumite aspecte cum ar fi șanțurile, acostamente, etc. Este vorba de bucățele mici de teren. Prețul plătit este cu 20% mai mare decât prețul pieței, potrivit legii. Chiar și în aceste condiții proprietarii de teren vor primi un preț destul de mic, pentru că nu se declară prețul real în cazul tranzacțiilor și se ajunge chiar și la 8000 lei/ha, în condițiile în care prețul real al terenului în zonă este în jur de 30.000 lei/ha”, a declarat Kovacs Eugen.

Edilul șef al Careiului a mai adăugat că hotărârea de azi a Guvernului deblochează anumite lucruri și ”așa avem șansa ca în luna mai-iunie centura să fie deja gata, fiind deja finalizată în proporție de 90%”.

centura Carei 2

Varianta ocolitoare a Careiului a costat circa 9,5 milioane euro, având o lungime de 10,8 km și include și o trecere peste calea ferată.

Sumele individuale estimate de către expropriator, aferente despăgubirilor pentru imobilele proprietate privată situate pe amplasamentul suplimentar al lucrării de utilitate publică de interes național „Varianta ocolitoare Carei 0+000 – km 10+459”, aflate pe raza localităţii Carei din judeţul Satu Mare, sunt în cuantum total de 20.000 lei şi se alocă de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Transporturilor.

11 comentarii

 1. unu Răspunde

  Va fi finalizata , sa vezi coincidenta , exact in preajma alelegerilor locale , ca de… cineva trebuie sa-si faca campanie electorala si nu e singura “finalizare” ori “demarare” fiti pe faza incepe sezonul panglicarior peste tot , nu numai la Care.

  • a Răspunde

   Nu fii rau, la Carei se face totusi ceva!

  • altu' Răspunde

   Ce e asa greu de inteles? Nu are primaria nicio legatura cu centura. Beneficiarul lucrarii e CNADNR, iar banii provin de la UE si Gurvernul Romaniei. Primarul urbei poate doar sa isi dea cu parerea, avand in vedere ca este vorba despre o lucrare de interes local. Lucrarile care apartin de primaria orasului sunt cele de canalizare si de asfaltare a strazilor din oras. Alea ar trebui sa fie gata “in preajma alegerilor locale” pentru a servi drept campanie electorala. Pe de alta parte in Carei nu e greu deloc cu campania, trebuie doar sa faci parte din partidul verde…

   • Unu' Răspunde

    Adică cevrei tu să insinuezi, că coi-ca dorel costel nu are nicio legătură cu centura sătmarului, degeaba se zbate ca peștele pe uscat, împreună cu alde penali ștefuț și jelatu’ szliagyi?!?

  • pista Răspunde

   nu se face nu e bine , ca se face e campanie e publicitate . la romani nicicum nu e bine

 2. centura de carei Răspunde

  La satu mare (coi-ca) nu va face asa ceva niciodata.

 3. centura cu 8 dani Răspunde

  La SATU MARE , primarul COICA o reusit sa strce pista pntr biciglisti ca sa-si faca parcari in fata cabinetelor lui private , mare performata domn primar , si mai vreti sa va votez?

 4. REAL-CINIC Răspunde

  Sătmărenii, destul de mulți dintre ei, sunt creaturi tare ciudate, atipice. Dacă primarul nu face ceva vizibil pentru oraș, evident nu e bine și-l fac troacă de prci. Dacă se apucă de făcut ceva prin oraș, sătmărenii sar ca arși că le e deranjată comoditatea, că șantierele de lucru fac mizerie, noroi etc. Nicicum nu e bine ! Mi se pare că tre să ai o faină doză de încăpățânare și să ai un psihic blindat ca să fii primar la Satu Mare. Nicăieri în lume un primar nu poate mulțumi chiar pe toată lumea, dar la Satu Mare e jale mare cu patimile de tot felul… JENANT !!

  • Romanul Răspunde

   Mare dreptate ai scris acuma. Tine-te bine, urmeaza sa fim facuti amandoi psd-isti, pupincuristi si altele, desi toate partidele din Satu Mare (Romania) sunt niste WC-uri publice in comparatie cu politica reala. So fuck off aia cu “postaci de serviciu”

   • nuconteaza Răspunde

    Deja m-am saturat de asteptat… chiar nu vrea sa ne faca nimeni psd-isti? 🙁

 5. w80 Răspunde

  sa nu spuna nimeni ca coica face ceva ptr sm ca in ora de varf de pe botizului pana pe careiului trebe un 45-50 de minute oriunde incerci si meri in oras ca tat orasul blocat.Si asta vede tata lumeia,cu asta ar trebui sa se ocupe domnul primar

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.