Ultima actualizare: ieri, 23:38
Locale

Bursa locurilor de muncă, transformată în Bursa ștampilelor. Majoritatea șomerilor au venit doar pentru ștampilă (FOTO)

Bursa satu mareCu toate că organizatorii, AJOFM Satu Mare, s-au străduit, și în bună parte au reușit, să organizeze în condiții civilizate Bursa generală a locurilor de muncă, șomerii nu s-au dat în vânt să-și caute un job ci au umblat disperați să obțină o ștampilă pe un document care să le dea dreptul de a primi, în continuare, indemnizația. În cadrul evenimentului, au fost oferite circa 600 de locuri de muncă, însă șomerii aveau cu totul alte preocupări decât să se angajeze.

Aproximativ o mie de sătmăreni, o parte dintre ei șomeri, alții căutând să-și găsească un loc de muncă mai bun, au participat azi la Bursa generală a locurilor de muncă, eveniment organizat de AJOFM Satu Mare în holul Casei de Cultură.

La deschiderea oficială a evenimentului, pe lângă directorul AJOFM, Simona Derșidan, directorul adjunct, Marcel Marușca, funcționarii instituției și cei circa 60 de agenți economici, au mai participat prefectul Radu Bud, subprefectul Altfatter Tamas, deputatul Octavian Petric și primarul Dorel Coica, care le-au urat angajatorilor mult succes în a-și găsi forță de muncă corespunzătoare cerințelor lor, iar potențialilor angajați să-și găsească un loc de muncă bun.

Însă, lucrurile nu au stat așa decât într-o mică măsură. Imediat ce li s-a permis șomerilor să intre în sală a început o goană nebună după ștampilă. Mai mult de jumătate dintre cei care au intrat în sală nu s-au interesat de locurile de muncă, de salarii, despre cum pot deveni angajații unei fabrici, ci erau interesați doar să-și ștampileze adeverința.

Se prezentau la agenții economici și solicitau să pună o ștampilă pe un document care să ateste că au participat la Bursă, lucru ce le permite să primească, în continuare, indemnizația de șomaj. Unii agenți economici au refuzat să facă acest lucru. ”Azi mi-am lăsat ștampila acasă. M-am învățat minte de la edițiile trecute”, ne-a spus  reprezentanta unui agent economic care căuta angajați.

Alții, în schimb, au oferit cu generozitate ștampila solicitată, astfel că mulți dintre șomeri au putut pleca liniștiți acasă. Vor lua și lunile viitoare indemnizația de șomaj. Lucru care l-a determinat pe un sătmărean prezent la Bursă să exclame: ”Paraziții societății!”

Un comentariu

  1. satmarean Răspunde

    Tiganiada 2016!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.