Ultima actualizare: azi, 08:47

Locale

Cupa DHS la ciclism și-a desemnat câștigătorii. Competiția a ajuns la a VII-a ediție

cupa DHS Satu Mare3Marți, 12 aprilie 2016 s-a dat startul competiţiei județene Cupa DHS la ciclism, concurs de îndemânare pe biciclete și educație rutieră, dedicat elevilor din clasele V-VIII, organizat de Eurosport DHS cu sprijinul Carrefour Romania, Inspectoratului Şcolar Judeţean Satu Mare, Inspectoratului de Poliţie Judeţean Satu Mare, Federaţiei Române Sportul Pentru Toţi, Primăriei municipiului Satu Mare, Club Sportiv Silver Fox, Consiliul Județean Hunedoara și alți sponsori.

Scopul concursului este de a promova un mod de viaţă sănătos, prin mişcare, de a preveni producerea accidentelor de circulaţie în rândul elevilor prin însuşirea corectă a regulilor de circulaţie şi prin respectarea lor, precum și de a verifica gradul de pregătire a elevilor posesori de biciclete în parcurgerea poligonului tehnico-aplicativ.

Competiția s-a desfăşurat începând cu ora 15:00 în municipiul Satu Mare, în Pasajul Corneliu Coposu, la start aliniindu-se 65 de participanți formând 13 echipe, 12 din cadrul unităților de învățământ gimnazial de pe raza județului Satu Mare, respectiv Școala Gimnazială ”George Coșbuc” Medieșu Aurit (3 echipe), Școala Gimnazială ”Vasile Lucaciu” Carei, Școala Gimnazială Doba (două echipe), Școala Gimnazială ”Mircea Eliade” Satu Mare, Liceul Tehnologic ”Anghel Saligny” Turț (două echipe), Liceul Teoretic Negrești Oaș (două echipe), Școala Gimnazială nr. Negrești Oaș și o echipă reprezentând Liceul Pedagogic ”Regele Ferdinand” Sighetul Marmației.

Cele două probe pregătite de organizatori au vizat cunoaşterea regulilor de circulaţie, istoria bicicletei, modele de biciclete DHS – proba teoretică (chestionar tip grilă) și parcurgerea unui traseu cu bicicleta în poligon – proba practică.

Eforturile copiilor au fost răsplătite de premii şi diplome, în clasamentul pe echipaje, diferenţa a făcut-o timpul realizat de fiecare membru din echipaj, contând fiecare secundă, precum și numărul de puncte de penalizare, iar concurenții care au reușit să parcurgă proba practică fără să acumuleze nici un punct de penalizare au primit din partea organizatorilor un ”permis de biciclist”.

Cei mai buni s-au dovedit a fi reprezentanţii Școlii Gimnaziale ”George Coșbuc” Medieșu Aurit și ai Liceului Pedagogic ”Regele Ferdinand” Sighetul Marmației, urmați de echipa Școlii Gimnaziale ”Vasile Lucaciu” Carei, pe locul III clasându-se echipa formată din elevii Școlii Gimnaziale Doba.

Domnul Gelu Fona, Manager Proiect în cadrul Eurosport DHS Romania spunea despre această competiție „Cupa DHS a ajuns deja un eveniment, care a crescut de la an la an, iar asta o datorăm în primul rând implicării şi dorinţei copiilor de a face mişcare în aer liber. Partenerii noştri, cu care formăm o echipă excelentă, ne-au ajutat din primul moment cu mult entuziasm şi au înţeles importanţa promovării bicicletei în educaţia copiilor, ca modalitate alternativă de petrecere a timpului liber, în locul televizorului sau al calculatorului. Pentru viitor, ne propunem ca implicarea noastră în evenimente de ciclism şi de promovare a sportului pentru toţi să crească, iar succesul anual al Cupei DHS va constitui unul dintre pilonii acestei strategii. De altfel, acest concurs oferă tinerilor concurenţi şi o educaţie rutieră pentru mersul cu bicicleta. DHS – bicicleta preferată de peste două milioane de români.” –.

Etapa finală naţională se va organiza la Târgoviște, în perioada 22 – 25 iulie 2016.

 

Un comentariu

  1. Miel Nelu Răspunde

    Va rog sa dati clasamentul real al concursului:locul I a fost castigat de catre echipajul Liceului Pedagogic ,,REGELE FERDINAND”din Sighetu Marmatiei (CUM REIESE DIN FOTOGRAFIE,DAR NU SI DIN ARTICOL)Multumesc!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.