Ultima actualizare: ieri, 22:12
Locale

Drumurile județene, modernizate în această vară. Pe ce tronsoane vor începe lucrările

Nicolae Bura, Adrian Stef, Ioan Seres (5)În această vară vor fi derulate lucrări de modernizare pe toate cele zece tronsoane de drum județean finanțate prin Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL), potrivit anunțului făcut astăzi, în cadrul unei conferințe de presă, de președintele Consiliului Județean Satu Mare, Adrian Ștef, alături de managerul public al județului, Nicolae Bura. În total, este vorba despre peste 120 de km de drum județean pentru care s-a alocat deja suma de 400 de milioane de lei. 

Adrian Ștef a prezentat în detaliu stadiul în care se află cele zece tronsoane de drum. Astfel, în cazul drumului județean Bârsăul de Sus – limită județul Maramureș, a celui ce leagă localitățile Ady Endre și Căuaș, a drumului dintre Pir și limita județului Bihor, a drumului DJ 108G Supuru de Sus (DN 19)- Sechereșa – DJ 109N, dar și a DJ 195 Potău – DN 19F, a fost întocmit procesul verbal de predare-primire al amplasamentului către executant și a fost emis ordinul de începere al lucrărilor, astfel că pe aceste tronsoane de drum se lucrează.

Din lotul doi fac parte acele drumuri la care raportul procedurii este semnat, iar după expirarea perioadei de contestații, pe 4 mai, dacă nu vor fi depuse contestații, se va putea semna contractul de execuție. Este vorba despre tronsonul Craidorolț – Țeghea – Mihăieni, tronsonul Mihăieni – Acâș, precum și DJ 108L Tășnad-Cig-EriuSâncrai-Craidorolț-Piscari-Terebești-Gelu-Mădăras.

În ceea ce privește DJ 108 M Tășnad (DN 1F)-Santău-Chereusă-Andrid-Dindești-Irina-Portița-Vezendiu-Tiream-Carei-Cămin-Lucăceni-Berveni-Granița Ungaria se estimează finalizarea raportului procedurii la începutul luni mai 2016, iar pentru DJ 193A Satu Mare (DJ 193)-Amați-Ruseni-Tătărești-Necopoi-Homorodu de Jos-Homorodu de Mijloc-Homorodu de Sus-Solduba-Hodișa-Socond-Rătești(DN 19A), procedura este în derulare de către comisia de evaluare.

Adrian Ștef a mai precizat că, între timp, sunt executate lucrări de întreținere a drumurilor județene, iar pentru lucrările mai de amploare licitația este în curs de desfășurare, estimând că finalizarea procedurii de atribuire va fi la finele lunii mai 2016.

Tot cu această ocazie, Adrian Ștef a mai precizat că nu va face nicio presiune asupra comisiilor de evaluare care elaborează procedurile legale și că nu va face nimic ilegal în acest sens.

2 comentarii

 1. de ce ? Răspunde

  – a drumului DJ 108G Supuru de Sus (DN 19)- Sechereșa – DJ 109N ??
  De ce mintiti ? Drumul Supuru de Sus (DN 19)- Sechereșa este un drum comunal !!
  Cum poate face Cj acest drum si nu face DJ109N Acas-Unimat-Sacaseni??
  DE CE ?
  Mafia a hotarat asa ?
  DISCRIMINARE,coruptie, Abuzuri

 2. sulea lingecur Răspunde

  adi iti multumesc ca m-ai pus pe lista de consilieri judeteni. promit sa ling in continuare si daca n-o sa fiu consilier ca-s prea prost

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.