Ultima actualizare: azi, 08:47

Locale

Instruire a preşedinţilor birourilor electorale. Se cer generatoare de curent

instruire presedinti birouri electorale (11)Preşedintele şi locţiitorul Circumscripţiei Electorale Judeţene Nr. 32 Satu Mare, judecătorul Grigore Surd, respectiv judecătorul Simona Haiduc, alături de juriștii Instituției Prefectului au efectuat astăzi prima instruire pe tema alegerilor locale din 5 iunie cu președinții și locțiitorii birourilor electorale de circumscripție.

În cadrul întâlnirii au fost transmise sarcinile ce le revin președinților și locțiitorilor cu privire la organizarea și desfășurarea scrutinului. Preşedintele BEJ, judecătorul Grigore Surd, i-a rugat pe cei prezenţi să fie foarte atenţi la documentele ce le primesc, la termenele până la care se depun candidaturile, la termenele de contestaţii, dar şi la modul în care sunt scrise cererile pentru a nu exista probleme ulterioare.

El le-a mai solicitat preşedinţilor birourilor electorale să ceară de la primării generatoare astfel încât în cazul unor defecţiuni la reţeaua electrică să nu fie probleme cu desfăşurarea votului, în condiţiile în care Serviciul de Telecomunicaţii Speciale are nevoie de curent electric pentru monitorizarea alegerilor.

Toţi candidaţii au obligaţia să depună declaraţii de avere, în care să treacă şi funcţia pentru care candidează.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.