Ultima actualizare: ieri, 20:44

Locale

Olimpia merge ceas în play-out. Victorie și cu U Cluj (FOTO)

Olimpia - clujDupă victoria de săptămâna trecută de la Pâncota, Olimpia Satu mare a mai făcut azi un mare pas spre salvarea de la retrogradare reușind să învingă, pe teren propriu, echipa Universitatea Cluj cu scorul de 3-1. Se pare că, după amicalul de la Carei, câștigat de sătmăreni cu 8 – 0, echipa merge ceas.

Mai mult decât victoria de astăzi, îmbucurător a fost jocul foarte bun al Olimpiei, putând fi catalogat unul dintre cele mai bune din acest sezon, iar cuplul de atacați Buhăescu – Mărkuș au făcut aproape ce au vrut în careul oaspeților.

Scorul fost deschis de sătmăreni în minutul 21 când Mărkuş scapă pe flancul drept şi trimite o centrare pe jos, la 6 metri de poartă, de unde Buhăescu ridică elegant mingea peste portar şi marchează. Golul vine pe fondul unui joc bun al Olimpiei.

Clujenii reușesc egalarea în minutul 34, când puştiul Moruţan îl întoarce de două ori în careu pe Tătaru, apoi şutează de la 14 metri, imparabil, în vinclul porţii lui Băican.

Înainte de pauză, însă, în minutul 44, clujenii nu reuşesc să respingă o minge, în zonă centrală, Buhăescu recuperează, îi pasează lui Rus, care îi centrează aceluiaşi Buhăescu şi acesta reuşeşte “dubla”, cu un şut plasa de la 11 metri. Sătmărenii intră în avantaj la pauză.

În a doua repriză, clujenii încearcă să restabilească egalitatea, însă jucătorii Olimpiei contracarează foarte bine jocul ofensiv al oaspeților. Mai mult decât atât, sătmărenii măresc diferența pe tabela de marcaj în minutul 76 când Mărkuş are o acţiune personală, pătrunde spre poartă şi şutează de la 20 metri, pe jos, plasat în colţul lung.

Cu această victorie, Olimpia Satu Mare face schimb de locuri cu U Cluj, și urcă pe locul doi în play-out, cu 17 puncte, loc salvator fără niciun baraj.

Olimpia: Băican – D. Muntean, Onicaş, Tătaru, Ciul – Villand, R. Rus – D. Lukacs, Kanalos, Mărkuş – Buhăescu
Rezerve: Şuta – Heil, Bîgiu, Takacs, Ianc, Faur, Bura
Antrenor: Mircea Bolba

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.