Ultima actualizare: azi, 19:07
Locale

Proiect privind conservarea ariei protejate ”Râul Tur”, încheiat cu succes

proiect turSocietatea Carpatină Ardeleană – Satu Mare  a încheiat, astăzi, proiectul ”Conservarea valorilor naturale și peisagistice din Ariile Protejate Râul Tur”, iar realizările proiectului, metodele de gospodărire durabilă a pajiștilor și programele de finanțare aplicabile pajiștilor din Ariile Protejate „Râul Tur” au fost prezentate în cadrul conferinței de închidere a acestuia.

”Prin acest proiect am reușit să realizăm un ghid de gestionare durabilă a pajiștilor. Este un ghid care se bazează pe cercetări amănunțite ale pajiștilor din Ariile Protejate Râul Tur și care dă un ajutor gestionarilor de pajiști. Un ghid care le arată cum să gospodărească pajiștile astfel încât să fie util atât pentru natură, cât și pentru animalele lor”, a precizat președintelui Societății Carpatine Ardeleană, Mark – Nagy Janos.

Obiectivul general al acestui proiect este asigurarea menținerii pe termen lung a patrimoniului natural și peisagistic al Ariilor Protejate „Râul Tur” de către comunitățile locale care le gestionează prin reînvierea metodeor tradiționale de gospodărire a pajiștilor și adaptarea acestora la condițiile și tehnologiile moderne.

Obiectivele specifice sunt evaluarea situației de referință a valorilor naturale legate de pajiștile din Ariile Protejate, identificarea celor mai eficiente metode de gospodărire a pajiștilor adaptabile condițiilor din Ariile Protejate, informarea și conștientizarea gestionarilor de pajiști din Ariile Protejate „Râul Tur” privind metodele de gospodărire a pajiștilor în mod prietenos naturii, îmbunătățirea valorii naturale și peisagistige a pajiștilor și întărirea capacității echipei de administrare a Ariilor Protejate „Râul Tur”.

Proiectul „Conservarea valorilor naturale și peisagistice din Ariile Protejate Râul Tur” a fost derulat de către Societatea Carpatină Ardeleană – Satu Mare în parteneriat cu Composesoratul Iojib și Asociația Crescătorilor de Taurine din Satul Turulung și a fost finanțat prin granturile SEE 2009-2014, în cadrul Fondului ONG în România. Valoarea finanțării nerambursabile a fost de 100.912, 13 euro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.