Ultima actualizare: ieri, 21:59

Locale

Protecţia Consumatorului atrage atenţia: Tinerii nu sunt atenţi când achiziţionează produse

Maria PinterȘefa Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorului Satu Mare, Maria Pinter, a atras atenția, în ședința de astăzi a Colegiului Prefectural, asupra faptului că tinerii nu sunt foarte atenţi când achiziţionează produse din centrele comerciale sau de pe internet, și că de multe ori alegerea se dovedeşte a fi proastă.

Maria Pinter a explicat că de obicei,  în mediul virtual, tinerii sunt atraşi de preţurile produselor şi nu sunt atenţi la detalii, dar nici nu citesc contractele, astfel că de multe ori în cazul unei defecţiuni sunt nevoiţi să suporte costuri de transport ridicate.

Suntem dezamăgiţi că pe tineri nu îi interesează decât preţul de achiziţie şi marca produsului, nu mai citesc condiţiile atunci când fac o achiziţie”, a spus Maria Pinter. 

Ea s-a arătat oarecum revoltată de faptul că de multe ori nici nu îi poate convinge pe tineri să fie atenţi, aceştia au pretenţia din start că ştiu tot şi nu mai au răbdare la detalii.

În condiţiile în care site-urile de pe care comandă aparţin unor persoane fizice, Maria Pinter a explicat că nu se pot face verificări, tinerii fiind îndrumaţi spre Poliţie.

De cele mai multe ori, cei care iau astfel de ţepe renunţă să depună plângeri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.