Ultima actualizare: azi, 17:27
Locale

Sătmăreanul Marius Munteanu, câștigător al centurii de Campion Intercontinental la kickbox

marius munteanu2Sătmăreanul Marius Munteanu este câștigător al centurii de Campion Intercontinental la categoria 100 kg, meci disputat săptămâna trecută în cadrul galei de kickbox World Fighters Confederation din Baja, Ungaria. Din anul 2007, sătmăreanul nostru are la activ 41 de meciuri din care 28 au fost câștigate. Pasiunea pentru sportul de contact a moştenit-o de la tatăl său care în trecut a practicat boxul.

Sportul mi-a adus disciplină în viaţă şi nu m-a lăsat să calc pe căi greşite” – Marius Munteanu.

Debutul în sport l-a avut în 2002 la vârsta de 12 ani, când Marius Munteanu s-a înscris la box în clubul Voința din Satu Mare. De prima dată el a fost dornic să treacă rapid peste toate etapele de inițiere ca să lupte cu sportivi din cât mai multe țări și legitimați la diverse școli internaționale de lupte. Ambițios fiind, aprecierile și gratificațiile nu au întârziat să apără după fiecare confruntare, dar în timp Marius Munteanu a devenit interesat de alte aspecte pe care sportul amator nu i le putea oferi decât după mulți ani.

Cariera în box s-a încheiat după o întâmplare care l-a determinat să-și schimbe traiectoria în sport. La 17 ani a descoperit kickbox-ul, sport pe care l-a îmbrățișat cu convingere.  

De câteva ori, în timpul meciurilor de box, mi s-a întâmplat să dau şi cu piciorul, probabil pentru că eram înalt. Acest lucru în box nu este permis, dar eu am simţit acest lucru atât de natural încât am vrut să încerc şi această formă de luptă. Mi-a plăcut mult, aşa că am rămas la kickbox. În plus, îmi convenea mai mult sistemul de confruntări din acest sport, mai simplu şi mai direct. Primul meu club de kickbox  a fost Kyogim şi primul antrenor Szucs Barnabas”, a relatat Marius Munteanu.

De la debutul în kickbox şi până în prezent, Marius Munteanu a avut parte de multe experienţe interesante şi în același timp reuşite sportive. Primele meciuri de kickbox le-a jucat în România, pentru ca mai apoi să concureze în Ungaria, Portugalia, Olanda, Anglia, însumând deja 41 de meciuri disputate.

Cel mai important meci l-a avut tocmai săptămâna trecută când Marius Munteanu, în cadrul unei gale de kickbox la Baja, Ungaria, a devenit campion. Într-un meci direct, l-a învins pe Gilanyi Attila din Ungaria, câștigând astfel centura de Campion Intercontinental la categoria 100 kg.

marius munteanu

Rezultatele lui Marius în kickbox sunt deosebite în ciuda unor detalii pe care nu multă lume le ştie. Antrenamentele majore le face la Arad, în cadrul clubului la care este legitimat, avându-l ca antrenor pe Nagy Arnold. Însă, pentru antrenamentele zilnice din Satu Mare, Marius Munteanu nu are un partener de antrenament de categoria lui, fiind nevoit din acest motiv, deseori, să călătorească în Baia Mare, Oradea sau Cluj. Toate aceste eforturi sunt susținute financiar de el. Din nefericire, la doar 24 de ani a rămas fără părinți, fiind privat de susținerea morală și financiară, hotărâtoare în demersurile lui.

marius munteanu3

Pentru meciurile cu miză are câțiva sponsori care îl ajută, dar pentru a se putea focusa exclusiv pe performanță, Marius Munteanu ar avea nevoie de un sponsor constant. Pentru a-și întregi veniturile, campionul nostru sătmărean lucrează ca și bodyguard.

În ceea ce priveşte planurile de viitor ale lui Marius Munteanu, acestea includ „cât mai multe trofee, să fie sănătos şi pe primul loc familia” pe care şi-a întemeiat-o alături de Larisa.

4 comentarii

  1. Lorand Nemeth Răspunde

    Doresc bafta si multe multe sanatate, Marius doresc cebturii dupa centurii.

  2. Gurzau Vasile Răspunde

    Felicitari ! Marius si succes in continuare.

  3. Grigore Sfitlic Junior Junior Răspunde

    Bravo .Marius ….cind vin in tara vreau sa ne intilnim la o cafea …ma bucur de tine si te urmaresc ..sa ai sanatate si multa Bafta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.