Ultima actualizare: azi, 14:10

Locale

Spații de joacă ecologice, în plan la Satu Mare

ecologiceRealizarea unor spații de joacă ecologice și amenajarea unor spații verzi a fost tema simpozionului desfășurat în această dimineață la Casa Verde din Grădina Romei, organizat de Agenția pentru Protecția Mediului (APM) Satu Mare cu ocazia Zilei Mondiale a Pământului.

La seminarul care a avut ca titlu ”Tehnologii moderne și ecologice de amenajare de spații verzi și locuri de joacă”, au participat, alături de APM, reprezentanți ai Instituției Prefectului, Primăriei Satu Mare, Consiliului Județean, UAT/uri și ONG.

În cadrul seminarului a fost prezentat modul în care pot fi amenajate locuri de joacă ecologice, utilizând materiale reciclabile, respectiv amenajarea de spații verzi. 

”Cerințele UE sunt foarte mari în acest sens, trebuind să fie amenajați 26 mp de spațiu verde pe cap de locuitor. Deșeurile, odată colectate, ar trebui să fie valorificate pe plan local pe aceste locuri de joacă ecologice. Așteptăm să se lanseze Programul de Cooperare Transfrontalieră România – Ungaria care va oferi posibilitatea ca prin proiectele pe care le depunem pentru finanțare să putem realiza și locuri de joacă și spații verzi”, a spus directorul APM Satu Mare, Bekessy Elisabeta.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.