Ultima actualizare: ieri, 20:44

Totul despre sex

Terapia sexuală 3

terapieAjuta- l sa-si detensioneze viata. Programeaza momente de rasfat – o ora sau doua pe saptamana in care sa-l masezi si sa-l mangai, eliberandu-l de stres. Nu intra in panica, inchipuindu-ti ca e vina ta, ca nu esti suficient de sexy, si rezista imboldului de a-l zgudui, legandu-te, goala, de capota masinii lui. O sa se simta un ratat daca trebuie sa apelezi la astfel de solutii extreme. Daca e obosit, o sa fie mult mai interesat de una rapida, decat de sexul-maraton. Daca n-are chef, convinge-l sa-ti ofere sex oral (tu o sa fii multumita, iar el va descoperi, poate , impulsul de care avea nevoie) si returneaza-i favorul alta data. Nu toate partidele de amor trebuie sa dureze o ora.

E delicat sa spui oricui ca are nevoie de ajutor profesionist, darmite partenerului. Abtine-te si mormai, dupa o sedinta de amor dezastruoasa, ca trebuie neaparat sa mergi la doctor. Cel mai bine este sa porti o astfel de conversatie in afara dormitorului. Asteapta pana cand sunteti amandoi calmi si apoi spune-i ca, desi il iubesti si iti place viata sexuala cu el, ar fi nevoie de cineva, un specialist, care sa va rezolve amandurora problemele. Foloseste cuvinte precum amandoi, nu tu, cand vorbesti despre problema respectiva. Va parea ca faci sugestia de dragul mentinerii relatiei, si nu ca sa-l ataci.

Multi cred ca te duci la terapeut numai daca esti nebun, asa ca trebuie sa ai un argument gata pregatit; Ne adresam cate unui specialist oricand avem o problema, de ce n-ar face-o si acum? Daca partenerul refuza insa sa consulte pe cineva, atunci poti reconsidera relatia, ca si viata voastra sexuala. Daca nu vrea sa faca niste compromisuri in aceasta problema, atunci ce se va intampla cu problemele din viitor? Daca are probleme in majoritatea timpului, trebuie sa mearga la un doctor, eventual la un sexolog. Dar daca e numai ceva ocazional, ce atata agitatie? Arata-i ca nu e neaparat necesar sa aiba erectie. Nu-i spune ca are penisul tare cand nu-i asa, ca a fost fantastic cand n-a fost. Daca te prefaci ca nu exista nicio problema, va fi si mai rau. Faptul ca nu are erectii nu e o acuza directa la sexualitatea ta. Fa-l sa inteleaga foarte bine ca pricepi, ca nu-l invinuiesti si ca esti pregatita sa actionezi impreuna pentru a rezolva problema.

Recent, psihologii au facut, pe un grup de studenti, un test de asociere libera de cuvinte. Le-au dat un cuvant-tema – familie, de pilda- si le-au cerut sa faca rapid o lista cu orice alte cuvinte pe care le asociau primului. Ghici insa ce s-a intamplat cand cuvantul-tema a fost sex? Baietii au zambit fericiti, si-au frecat mainile si s-au avantat in lungi liste de tipul blonda, distractie, picioare, sani, pat, orgasm, penis, sudoare. S.a.m.d. Fetele au stat, si-au incretit fruntile, au pus o mana pe genunchi si cu ce celalalt au scris o lista de genul: vinovatie, gresala, rau, bebelus, lacrimi. Concluzia studiului? Barbatii se concentreaza asupra actului fizic al sexului, femeile asupra emotiilor asociate acestui act. Mare scofala! Puteau sa culeaga aceasta  informatie pretioasa din prima carciuma intalnita in drum.

Si totusi, latura aceea nedefinita, emotionala sta la baza tuturor problemelor sexuale ale femeilor. Ne facem  prea multe griji despre ce crede lumea. Nu-l iertam daca indrazneste sa ne judece, dar nu spunem unui tip ca e jalnic in asternut ca nu cumva asta sa-l marcheze pe viata. Avem tendinta sa luam  cu noi in pat tot ce ne-au spus vreodata mama, biserica, prietenele sau fostii iubiti. Pana si de vecini avem grija, daca sunt acasa: e bine sa nu ne auda gemand de placere, nu-i asa? Doamne, daca intra cainele in camera in timp ce facem amor si se uita nu-stiu-cum, gata cu orgasmul! Deci nu-ti mai face griji, in timpul sexului, in privinta altora. Cainele nu-ti poate amusina secretele, iar mama-mare nu pandeste la fereastra.

 

Vă urăm o săptămână fără crize. Orice asemănare cu realitatea poate fi adevărată!
Reclamaţii ulterioare nu se primesc!
Dr. Sorin Nichita
[email protected]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.