Ultima actualizare: azi, 11:40

 

Locale

Un Pointer Englez, câștigător al Supreme Best in Show la Internațional Dog Show 2016 (FOTO&VIDEO)

international dog show satu mare (230)Expoziția internațională de câini CACIB 2016 Satu Mare s-a încheiat în această după-amiază, ocazie cu care s-a desemnat câinele Supreme Best in Show, un Pointer Englez originar din America pe nume Zensu Mousetrap Heart, proprietarul fiind din Brazilia. 

În cele două zile ale Internațional Dog Show 2016 au fost arbitrați sute de câini. Ultima zi a expoziției a avut succes, a avut parte de vreme însorită, mult public și competiții finale, atât pe grupe de câini cât și Supreme Best in Show.

Noutatea din această expoziție internațională a fost parada handlerilor în port popular. Astfel s-au înscris în cursă handleri din România, Ungaria, Rusia, Franța, Polonia, Japonia și Cuba.

Potrivit președintelui Asociației Chinologice din România, Cristian Ștefănescu, ceea ce s-a urmărit în acest concurs este atât relația dintre handler și câine, armonia cuplului cât și costumul cât mai original și autentic al handlerului. ”Noi vom ține cont de aceste aspecte iar concurenții merită toate aplauzele pentru felul în care s-au prezentat”, a declarat Cristian Ștefănescu.

În urma deliberării juriului, Monica Kiss, care a reprezentat Franța, s-a clasat pe locul 3, Deac Andrei din România a fost pe locul 2 și Szabo Istvan din Ungaria a câștigat parada handlerilor în costum popular.

La fel ca și în prima zi de campionat, și azi s-au desfășurat concursurile pe grupe la CACIB. Best in Show Baby a fost desemnat un exemplar din rasa Akita Japonez, iar titlul de Best in Show Puppy a fost acordat unui Saint Bernard. Best in Show Veteran a fost desemnat un ciobănesc australian.

Best Junior la International Dog Show 2016 a fost câștigat de un extraordinar exemplar din rasa Cocker American.

La categoria Cel mai frumos câine al zilei de la International Dog Show au intrat în competiție toți câinii situați pe locurile I din grupe, iar câștigător a fost declarat exemplarul din rasa Terrier Tibetan.

La competiția Supreme Best in Show au intrat în competiție cei mai frumoși câini din expozițiile celor două zile de concurs. Toți arbitrii din concurs au desemnat și ales cel mai frumos câine al competiției.

Astfel, titlul de Supreme Best in Show a fost câștigat de un Pointer Englez, un câine în vârsta de 5 ani, din America, pe care îl cheamă Zensu Mousetrap Heart. 

2 comentarii

  1. radu Răspunde

    Este trist ca la un concurs asa de international nu se prezinta si intr-o limba de circulatie internationala, de exemplu engleza

  2. Cristian Răspunde

    Ma mir ca Adrian Stef nu a fost prezent la acest eveniment. De altfel il vad in aproape toate pozele articolelor celor de la PortalSM.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.