Ultima actualizare: azi, 11:07

Locale

Ziua bunei vecinătăți România – Ucraina, sărbătorită la Micula (FOTO)

buna vecinatate miculaZiua bunei vecinătăți dintre România și Ucraina a fost sărbătorită astăzi la Micula, pentru prima dată în județul Satu Mare. La eveniment au participat oficialități din Ucraina și România, grupuri folclorice din județul Satu Mare și din Ucraina, fiind prezentate și produse locale.

Cuvântul de deschidere a fost rostit de primarul comunei Micula, Ștefan Doboș, după care au vorbit președintele Consiliului Județean Satu Mare, Adrian Ștef, președintele Administrației de
Stat a regiuni Transcarpatia, Ghenadi Moskal, primvicepreședintele Consiliului Regional al Transcarpatiei, Borto Iosif, președintele organizaței județene Satu Mare a Uniunii Ucrainenilor din România.

”Mi-aș dori din tot sufletul ca acesteveniment pe care îl organizăm astăzi să fie un început pe calea bunei colaborări„, a spus Adrian Ștef.

“În județul Satu Mare se organizează pentru prima dată acest eveniment. Suntem foarte bucuroși pentru că președintele Consiliului Județean a reușit să facă lobby și să promoveze instituțiile județului Satu Mare dar și ucrainenii. Pirimele încercări de colaborare au început în urmă cu câțiva ani, astăzi sunt finalizate cu organizarea acestui eveniment, a  acestei zile de bună vecinătate„, a declarat Liuba Horvat.

După discursurile oficialităților a avut loc semnarea Programului de acțiuni comune ale Administrației de Stat a regiunii Transcarpatia și ale Consiliului Județean Satu Mare, și a început un program artistic, pe scenă urmând grupul vocal Mikuleanka, grupul Florile Tărnii, Petrică Mureșan, Ansamblul artistic de muzică ușoară și fanfare al Filarmonicii regiunii Transcarpatia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.