Ultima actualizare: azi, 15:17

Locale

ALDE: Totul pentru sătmăreni pentru că e vorba despre Satu Mare

stef adrianALDE în ceea ce privește cultele din municipiul Satu Mare propune ca bisericile să fie sprijinite să devină centre de ajutorare a oamenilor din fiecare parohie. Bisericile în construcție sau reparație să primească ajutor prin bani fixați în buget (bugetul să aibă un articol ca și bugetul național – bani pentru biserici). În relațiile cu orașele înfrățite șă nu lipsească schimburile inter-religioase și implicarea bisericii mai mult în școli și invers (copii trebuie atrași spre biserică)

Stăm în fața unui eveniment important din viața noastră, a credincioșilor și …implicit a domnului ADRIAN ȘTEF care, prin extrapolare devine unul special și pentru noi, cei care-l prețuim pentru modul în care își derulează rosturile pentru biserici.

Din programul său de viitor, după alegerile locale din 5 iunie 2016, am desprins obiective ce ne interesează pe toți: credincioși, preoți, curatori și familiile acestora:

– Este prieten și va rămâne prieten în cuvânt și faptă cu religiile de pe acest teritoriu, pe care-l iubește, numit Satu Mare.

– Rămâne omul dârz și luptător, demn și decent în sprijinirea, prin buget și nu numai, a bisericilor în construcție și a celor ce necesită remedieri de tot felul.

– Este și va fi încărcat de nădejdea bucuriei prin participări efective la slujbele obișnuite și la cele prilejuite de evenimente importante din viața bisericilor. Acestea nu sunt formale!

– Deviza ce-l călăuzește în tot ceea ce face este una demnă, ce-l caracterizează:

“Totul pentru sătmăreni!”

Dorește ca emisiunile televizate, dedicate bisericii și credincioșilor să fie axate pe probleme legate direct de credință, de transformarea răutății, invidiei și urii în bunătate și omenie.

– Pentru credincioșii bolnavi, care nu pot participa direct la slujbe, televiziunea va transmite în fiecare duminică, de la ora 10.00 la ora 12.00 slujba de la o biserică sau alta, prin rotație, încât aceștia să poată beneficia de participare efectivă!

– Pentru credincioșii nevoiași, pensionari cu pensii mici, va înființa cantină socială, poate pe lângă o anume biserică sau centre de ajutorare pe lângă mai multe biserici.

– Domnul Adrian Ștef rămâne cu convingerea că biserica este instituția în care poporul are încredere și nu se înșeala!

– Știe bine că poporul este suveran, iar conducătorii sunt sclavii, slugile acestuia”, cum spunea IPS Justinian.

– Este președintele de Consiliul Județean care alături de conducerea instituției au spirjinit cultele în perioada mandatului 860.000 euro fără a ține cont de religie. A ajutat deopotrivă românii, maghiarii, svabii și rromii, ortodoxi, romano-catolici, greco-catolici, reformați, penticostali sau aparținători a altor religii care fac parte din diversitatea Sătmarului.

– Pe lângă sprijinul acordat de Consiliul Județean Satu Mare, bisericile din municipiu vor primi un ajutor suplimentar din partea Consiliului Local.

Eu, ca realizator de emisiuni, ca prieten adevarat al Dvs, al credincioșilor și preoților, adaug rugăciunii Tatăl nostru și dorința ca Dumnezeu să-l ocrotească pe  Adrian Ștef în deplină sănătate, să-l întărească întru adevărul de a vă sluji cu credință sporită!

– Cunoscându-vă, și cu respectul ce vi-l port, ascultați-mă și oriunde-l vedeți pe Adrian Ștef pe buletinele de vot – votați-l!

Vă îmbrățișez și vă respect,

Teodor Curpaș

 

65 comentarii

 1. Florin Stefan Răspunde

  Bafta domnule Adrian Stef!
  Va tinem pumnii si va votam!

 2. BÉLA Răspunde

  En meg a csaladom Adrian Stef-re szavazunk . Sok szerencset !

  • Istvan Răspunde

   En is ra szavazok !

  • Ion Răspunde

   mereti ma, Stef va pus sa comentati in limba maghiara ca il votati !?
   sau a facut personal asta ?
   defapt, nu cred ca poate, sigur a pus pe cineva. :))

   • BÉLA Răspunde

    Nu fac parte din nici un partid politic pur si simplu cred cred in Adrian Stef si stiu ca a face treaba ca primar !

 3. Marcel Răspunde

  Mult succes Adrian Stef . Avem nevoie de un primar prezentabil ca dvs . Eu si prietenii mei va votam !

 4. sigurcada Răspunde

  Il vrem pe STEF ADRIAN RADU PRIMAR ! vreau sa fure in continuare impreuna cu Silaghi Ovidiu, sa ne dea si noua, astia de subt el. Pana acuma doar pentru ei au furat, speram si noi la ceva.

 5. relu Răspunde

  Sa ne spuna domnul asta care au fost realizarile lui de cand e la carma judetului?….mai ales cate proiecte europene a reusit sa le implementeze?

 6. Zeus Răspunde

  Populisme, marca Ştef!

 7. Observator Răspunde

  Procurorii DNA pregătesc un nou mega dosar în Satu Mare. După Mircea Govor, în vizor încă un nume greu: Adrian Ștef.

 8. Informatorul Răspunde

  Președintele Consiliului Județean Satu Mare, Adrian Ștef, se află în vizorul procurorilor, după ce DNA a dispus extinderea urmăririi penale pentru folosirea funcției publice în scopul obținerii pentru sine ori pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite.

 9. Sătmărean Răspunde

  Adrian Ștef, vizat de ancheta DNA

  Potrivit rechizitoriului întocmit de procurorii DNA, s-a dispus extinderea urmăririi penale in rem pentru folosirea funcției publice în scopul obținerii pentru sine ori pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite.

 10. Informatorul Răspunde

  Procurorii DNA spun că în context al reorganizării structurilor ANAF, și Adrian Ștef, președintele Consiliului Județean Satu Mare și vicepreședinte al PNL Satu Mare la acel moment, a acționat, în cursul lunii august 2013, pentru numirea unor persoane din anturaj/obediente/membri PNL, pe funcții de conducere în cadrul AJFP Satu Mare, respectiv a Serviciilor Fiscale municipale și orășenești de la nivel județean.

  ”De menționat că acesta a acționat de maniera mai sus arătată în urma unor negocieri pe care le-a purtat anterior cu inculpatul Govor Mircea, respectiv Ardelean Ioan Mircea, aceștia stabilind concret care persoane să ocupe funcții de conducere la instituția mai sus menționată, pe baza unor criterii exclusiv politice, în contextul în care la acea vreme, coaliția aflată la putere în acel moment (Uniunea Social Liberală) era formată din partidele PSD și PNL”, se arată în rechizitoriul DNA.

  Astfel, potrivit procurorilor, la data de 6 august 2013, Adrian Ștef, cu sprijinul lui Ioan Mircea Ardelean, a procedat la identificarea unor posturi vacante în domeniul fiscal de la nivel județean, în scopul redistribuirii, precum și la vacantarea altor posturi ocupate de persoane care nu se aflau în sfera sa de interese.

  ”De asemenea, cei doi au convenit asupra necesității vacantării unor posturi de conducere la Serviciul Fiscal Carei (unde pe postul de adjunct șef serviciu fiscal, numitul Spătar Sabin a fost înlocuit de numitul Sas Lucian, persoană din anturajul lui Ștef Adrian). La aceeași dată, Ștef Adrian a manifestat interes pentru numirea lui Toth Călin Ioan pe funcția de trezorerier șef al AJFP Satu Mare, intenție ce nu s-a concretizat, pe funcția respectivă fiind numită ulterior numita Kotai Maria. Nemulțumit de această numire, Ștef Adrian a luat legătura cu numita Barbul Mona Carla (persoană care în octombrie 2013 a fost numită director executiv interimar în cadrul Direcției Regionale Vamale Cluj, la intervenția pe care numitul Silaghi Ovidiu, Ministrul Transporturilor la acea vreme, ar fi făcut-o pe lângă Chițoiu Daniel), căreia i-a comunicat că va încerca să ia legătura în acest sens cu ministrul Finanțelor Publice de la acea vreme, numitul Chițoiu Daniel (membru PNL), prin intermediul directorului său de cabinet, numitul Vulpescu Dumitru Remus. În acest sens, Ștef Adrian Mihai l-a contactat telefonic pe Vulpescu Dumitru Remus, care l-a asigurat că a transmis doleanța sa în legătură cu numirea lui Toth Călin ”mai departe”, adică factorilor decidenți din cadrul ANAF, respectiv ministrului Finanțelor Publice. În continuare, Ștef Adrian își exprimă nemulțumirea în legătură cu faptul că propunerile cu persoanele afiliate politic ce urmează să ocupe funcții de conducere (fie din PSD, fie din PNL) în cadrul nou constituitei Administrații Județene a Finanțelor Publice Satu Mare trebuie trimise de Mircea Govor pe mail lui Andrei Dolineaschi (secretar general PSD), fapt pe care Ștef Adrian îl consideră inoportun, atâta vreme cât ministrul de Finanțe este membru PNL. Astfel, cei doi interlocutori au convenit ca listele cu persoanele agreate de PNL să fie trimise direct lui Vulpescu Dumitru Remus, urmând ca acesta să le redirecționeze către ministrul finanțelor publice, respectiv conducerea ANAF. Pe cale de consecință, există indicii rezonabile că numitul Ștef Adrian, sprijinit și de către numita Papici Marcela (viceprimar al municipiului Satu Mare și membru PNL la acea vreme), respectiv Ovidiu Silaghi, au înaintat la ANAF o listă proprie cu persoanele avute în vedere pentru ocuparea posturilor”, se arată în documentul DNA.

  Anchetatorii mai susțin că, în perioada august – octombrie 2013, Adrian Ștef a avut mai multe întâlniri atât cu ministrul finanțelor publice, cât și cu președintele ANAF, Gelu Diaconu, ocazii cu care acesta și-ar fi folosit influența și autoritatea sa de vicepreședinte PNL Satu Mare, respectiv de președinte al CJ Satu Mare, în vederea numirii unor persoane agreate în funcții de conducere în cadrul AJFP Satu Mare.

 11. Observatorul Răspunde

  Potrivit procurorilor DNA, la data de 07.08.2013, Mircea Govor are o discuție în contradictoriu cu Adrian Ștef, din care se desprinde cu ușurință concluzia că posturile vacante din organigrama AJFP Satu Mare urmează a fi ocupate doar în urma unor negocierilor purtate între liderii politici ai PSD și PNL, neavând importanță criteriul profesional:

  ” Domn (Ștef Adrian) : – Da !
  GOVOR MIRCEA VASILE : – Măi Adi !
  Domn : – Da.
  GOVOR MIRCEA VASILE : – Io am circul de pe lume aici măi !
  Domn : – Na, ce s-o întâmplat ?
  GOVOR MIRCEA VASILE : – Păi da’ astea nu-s măi, acesta, în primul rând acesta pe care l-ai pus tu la Negreşti îi de la PDL şi măi, îţi spun io…
  Domn : – Măi !
  GOVOR MIRCEA VASILE : – Na bun, acuma Adi, îţi spun ceva, toţi îmi sar în cap, toată lumea îmi sare în cap de acolo…
  Domn : – Mircea, ascultă-mă te rog frumos.
  GOVOR MIRCEA VASILE : – Da.
  Domn : – Te rog frumos ascultă-mă.
  GOVOR MIRCEA VASILE : – Da.
  Domn : – Deci, numirile astea, numirile astea care noi le facem….
  GOVOR MIRCEA VASILE : – Adi, nu-i aşa, că astea locuri cheie, dă-le dracului să le f… că acum oamenii ăştia ştiu…
  Domn : – Stai măi un pic atuncia, te rog nu mă suna de faţă cu oamenii ! Dacă vrei discutăm noi separat chestiunea asta.
  GOVOR MIRCEA VASILE : – Nu-i bai, io opresc, io sun la Bucureşti şi opresc numirile.
  Domn : – Na opreşte, opreşte cum vrei tu, asta este, n-am ce să fac, dacă tu discuţi cu oamenii mei pe care io îi fac şi io îi pun, tu îi opreşti, io n-am discutat niciodată, nici o propunere de a ta.
  GOVOR MIRCEA VASILE : – Na bine Adi, îi vorba, ştii ce spun ăştia, de ce luaţi de la PDL măi, ne-o f… într-una şi acum îi luaţi voi şi îi faceţi PNL…
  Domn : – Mircea, ascultă-mă te rog frumos, dacă vrei să discutăm nu discuta cu mine îi şedinţă… te rog frumos.
  GOVOR MIRCEA VASILE : – Da’ unde eşti acum ?
  Domn : – Îs la birou, da’ n-am discutat niciodată nici o numire de a ta, nici un nume nu l-am discutat.
  GOVOR MIRCEA VASILE : – Da Adi, Adi, stai un pic, că şi asta îi o chestie, da’ io, io efectiv nici io n-am spus până acum nimic, da’ asta, îmi spun oamenii ăştia acesta domnule, o venit de la PDL acum şi într-una o fost în circ şi în scandal cu el şi acum l-a şi luat voi ca să continuăm circul şi scandalul, dă-le dracului măi !

 12. Ion Satmarean Răspunde

  Demagogie ieftina.

 13. Gina Răspunde

  Astea sunt doar promisiuni si in 2012 a promis mare cu sarea si nu prea a realizat multe ca si presedinte la consiliul judetean. Drumurile si tot ce apartine de consiliul judetean sunt varza, in ultimi 4 ani doar afacerile lui au inflorit. Rusine sa va fie

 14. Sătmărean Răspunde

  În iunie 2015, murea în spitalul din Satu Mare o tânără, fără probleme grave de sănătate, Anca Cosma, ce s-a dus pe propriile picioare ca să nască cel de-al doilea copil.
  Dacă în loc să se dea bani la biserici, se alocau pentru Sănătate, pentru a avea medici bine pregătiţi şi reponsabili, probabil, doi copii, unul de 5 ani şi unul de 11 luni, nu ar fi rămas orfani.
  Ceea ce promite Adrian Ştef e populism curat.

 15. Sătmărean Răspunde

  Dacă erau alocaţi bani pentru spitale, nu pentru biserici,probabil, drama din articolul de mai jos nu s-ar fi consumat…http://www.voceatransilvaniei.ro/drama-cutremuratoare-la-satu-mare-o-tanara-a-murit-la-spital-dupa-ce-a-nascut-familia-este-devastata/

 16. babut Răspunde

  macar in campanie e si asta sincer. e doar VORBA de el…

 17. Ion Răspunde

  Domnule Stef, banii pentru biserici, nu inseamna bani pentru pastrarea in functie. Satmarenii trebuie sa stie unde se duc banii lor si de ce iau aceasta cale.

 18. Ion Răspunde

  Oare pentru acest program pentru biserici, Preasfinţitul nu va cere enoriaşilor din municipiu să-l voteze pe Ştef

 19. Dascal Răspunde

  Cu populisme vrei sa iesi in fata, Adrian Stef?

 20. Elena Răspunde

  Multa ipocrizie.

 21. ... Răspunde

  @George Cel pe care-l sustii,dar mai ales prietenii lui de la Spital, au incercat sa musamalizeze acest caz,Anca Cosma, asa ca faptul ca argumentez cu un caz pe care-l stiu foarte bine, nu inseamna ca ma folosesc de drama aceasta in campanie.Acest lucru l-am amintit din clipa producerii tragediei.

 22. Oana Răspunde

  VREM SPITALE DOTATE, NU RISIPITI BANII PE BISERICI!

 23. Brigita Răspunde

  Pacatele nu se spala dand bani pentru biserici.

 24. Eva Răspunde

  Degeaba se duc unii la biserici si manastiri, daca apoi se duc la curve.

 25. satmarean Răspunde

  Dorim bani pentru spitale, nu pentru biserici!

 26. Popa Tudor Răspunde

  Domnule Curpaş, v-am ştiut om serios. Cum puteţi face o asemenea recomandare?! Deşi vă respect, nu voi vota un asemenea individ.

 27. Zeus Răspunde

  “Totul pentru sătmăreni” e parcă o lozincă inspirată de numele partidului legionar “Totul pentru Ţară”

 28. Gigi Răspunde

  ASA tovarasu Curpas ai lins incepind cu comunistii si pe vremea aceia din greu la tov.Bradea,dupa revolutie ai lins la toti,ce caracter?

 29. mama Răspunde

  Dacă prostia ar durea, mulți dintre voi nu ați fi putut scrie de durere, dar ne durând, continuați să scrieți fără să vă informați. Mulți v-ați vândut sufletul în schimbul banilor sau a unor promisiuni deșarte. Celor care sunteți de bună credință vă doresc sănătate și să luptați împotriva nedreptăților, celorlalți (mincinoși și dușmănoși) putere de a îndura toate chinurile pe care le veți suferii. Așa să ne ajute DUMNEZEU.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.