Ultima actualizare: ieri, 21:59

Locale

Copiii sătmăreni luptă cu propriile mijloace împotriva fumatului (FOTO)

actiune antifumatPeste o sută de copii din clasele primare de la mai multe școli din municipiul Satu Mare au participat astăzi la concursul de desene intitulat ”Ajută-mă să cresc sănătos!”. Desfășurat în Pasajul Coposu, concursul a fost organizat de Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog (CPECA) şi Inspectoratul de Poliţie Judeţean Satu Mare, în colaborare cu Centrul Județean de Resurse și Asistență Educațională (CJRAE), cu prilejul Zilei Mondiale Fără Tutun.

”Dorim să sensibilizăm cetățenii asupra efectelor negative pe care le are fumatul pasiv. Copiii pot transmite un mesaj atât părinților cât și altor oameni referitor la acest lucru deosebit de nociv asupra creșterii sănătoase și normale a copiilor”, a precizat reprezentatul IPJ, Felicia Hrihorișan.

”Astăzi spunem stop fumatului pentru că este Ziua Mondială fără Tutun. Prin manifestările pe care le-am gândit astăzi noi dorim să transmitem populației ca măcar pentru o zi să renunțe la țigări, iar adulții să ofere un model copiilor”, a arătat directorul CPECA, Camelia Tarba.

”Considerăm că este o inițiativă foarte bună atâta timp cât într-un fel artistic copiii își exprimă poziția lor împotriva fumatului. Chiar dacă ei nu fumează, au în jurul lor o serie de fumători și este bine să conștientizeze de mici efectele nocive ale fumatului”, a arătat și directorul CJRAE Satu Mare, Sânziana Cristea.

Concursul de desene intitulat ,,Ajută-mă să cresc sănătos!” se doreşte a fi o acţiune de sensibilizare a cetăţenilor asupra efectelor fumatului pasiv la care sunt expuşi copiii.

La nivelul României, 27% din populație fumează, ceea ce este peste media europeană. 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.