Ultima actualizare: azi, 15:55

Locale

Fabrica de experimente, sâmbătă la Satu Mare

fabrica de experimenteFabrica de experimente, o inițiativă a 20 de tineri din toată țara, este gata să-şi lanseze prima trusă experimentală, distractivă și educativă „#1 WOW, ce cool e apa!”. Această trusă conține 17 experimente și este destinată copiilor cu vârste cuprinse între 6 și 14 ani.

Iris Roatiş, elevă a Colegiului Naţional „Mihai Eminescu” Satu Mare face parte din această echipă a oamenilor „schimbă-lume” cum se numesc ei. După mai bine de 10 luni de muncă voluntară, Fabrica de experimente este pregătită să-și lanseze prima trusă cu experimente pentru a sprijini copiii în asimilarea informațiilor teoretice din cadrul orelor de fizică și chimie alături de părinți. Motto-ul lor, „Colorăm știința!”, reflectă modul practic prin care aceste materii exacte se pot transforma în ceva simplu si captivant. De asemenea, un alt obiectiv pe care și l-au propus e să faciliteze o relație placută și deschisă între copii și părinți.

Aceste truse conțin toate materialele necesare realizării celor 17 experimente, o cărticică cu explicații științifice pe nivele de dificultate și acces la video-urile care îndrumă pas cu pas curioșii.

Primul eveniment, la care 30 de copii defavorizaţi din judeţul Satu Mare se vor bucura în premieră de aceste truse, poartă numele „Fabrica de experimente-Roadshow for Charity” şi va avea loc sâmbătă, 28 mai 2016. Este un proiect finanţat de YouthBank şi de domnul Mihai Adrian Ştef, evenimentul nefiind posibil fără sprijinul Colegiului Naţional „Mihai Eminescu” Satu Mare care oferă laboratorul de chimie ca locaţie de desfăşurare.

Iris a reuşit să strângă 11 voluntari din Satu Mare, pregătindu-le multe surprize şi cadouri copiilor, sperând că le vor deschide orizontul spre lumea ştiinţei. În cadrul evenimentului, copiii alături de voluntari, vor face 3 experimente capitivante folosind trusele „Fabrica de experimente” , iar la sfârşit, doi invitaţi speciali le vor contura lumea ştiinţei, încercând să îi atragă înspre acest domeniu. La sfârşit, micii cercetători vor fi premiaţi, având oportunitatea să adreseze orice curiozitate celor doi profesori. Scopul proiectului este de a facilita înţelegerea fizicii şi a chimiei cu ajutorul materialelor puse la dispoziţie de către voluntari, oferind copiilor o experienţă completă de învățare prin îmbinarea practicului cu teoreticul. Această idee a fost finanțată de programul YouthBank Satu Mare, cu sprijinul Coordonatorulului Local SamStudia, Coordonatorului Național Fundația pentru Implicarea Tinerilor și al Partenerului Local Dräxlmeier, precum și cu sprijinul Hotel Astoria, Coco Lounge si Ansist SRL.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.