Ultima actualizare: ieri, 21:12
Locale

Grevă la Transurban. Șoferii, nemulțumiți de salarii

transurban2Șoferii de la Transurban Satu Mare au intrat azi dimineață în grevă, fiind nemulțumiți de salarii. Din fericire, este doar o grevă japoneză, astfel că transportul în comun nu a fost perturbat.

Prin acțiunea lor de protest, șoferii societății de transport în comun din municipiul Satu Mare doresc să tragă un semnal de alarmă față de salariile pe care le primesc.

Ei sunt nemulțumiți de faptul că salariile lor au rămas neschimbate în ciuda măririlor repetate a salariului minim pe economie. Șoferii spun că în urma acestui fapt, angajații Transurban care nu au nicio calificare au aceleași salarii cu a celor care conduc autobuzele societății, chiar dacă aceștia din urmă au o calificare și o responsabilitate în plus.

Sătmărenii nu au de suferit în urma acțiunii de protest a șoferilor Transurban, greva fiind un japoneză, astfel că orarul autobuzelor este respectat pe fiecare linie.

Pe de altă parte, însă, conducerea societății consideră că sindicaliștii fac presiune deoarece în scurt timp va fi formată o comisie paritară pentru negocierea noului Contract Colectiv de Muncă. De asemenea, consideră greva șoferilor ilegală deoarece actualul Contract Colectiv de Muncă este valabil.

3 comentarii

  1. Boer Adam Răspunde

    Greva japoneză înseamnă că autobuzele vor circula azi la fel pe punctual ca și în Japonia?

  2. VASILE Răspunde

    PSD CAPUSEAZA ACEASTA ORGANIZATIE, SI O CONDUCE CA UN SOFER ORB IN FALIMENT.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe despre Locale
Doi țepari din Satu Mare au înșelat o casieriță. Escrocii au fost prinși de polițiști

Doi sătmăreni, primul de 36 iar al doilea de 45 de ani, ajutați de un timişorean de 35 de ani,...

Închide