Ultima actualizare: ieri, 21:13
Locale

Hoțul de la Pentagon, prins de polițiști. Este cercetat sub control judiciar

pentagonPoliţiştii sătmăreni l-au identificat, iar în cursul zilei de ieri l-au şi prins pe bărbatul care, la data de 11 mai, a furat din magazinul Pentagon 2000 un dispozitiv de navigaţie GPS. Pentru identificarea lui, poliţiştii au beneficiat de imaginile surprinse de camerele de supraveghere ale societăţii, dar şi de sprijinul cetăţenilor şi al mass-mediei.

În data de 12 mai, Poliţia municipiului Satu Mare a fost sesizată de către administratorul unei societăţi comerciale despre faptul că, în ziua precedentă, o persoană necunoscută a furat din vitrina magazinului de profil pe care îl deţine, un dispozitiv GPS, în valoare de 310 lei.

În urma verificărilor efectuate, poliţiştii de investigaţii criminale, după identificarea celui în cauză cu ajutorul camerelor de supraveghere din magazin, au reuşit în cursul zilei de 19 mai prinderea acestuia.

 Astfel, s-a stabilit că  Z. V. de 33 de ani, din Satu Mare, aflându-se la acea dată în magazinul societăţii de pe strada Careiului, profitând de neatenţia angajaţilor prezenţi în magazin, a furat un un dispozitiv GPS din vitrină.

În urma extinderii cercetărilor, în sarcina lui Z. V. au mai fost reţinute două furturi, respectiv de băuturi alcoolice dintr-o staţie de alimentare cu combustibil şi un telefon mobil din casieria unei societăţi furnizoare de servicii publice, fapte rămase iniţial cu autori necunoscuţi.

”Apreciem în acest context contribuţia activă a mass-mediei dar şi a cetăţenilor şi le  mulţumim pentru spiritul civic de care au dat dovadă, prin furnizarea de date utile investigatorilor, contribuind astfel la identificarea persoanei căutate”, se arată în comunicatul de presă al IPJ Satu Mare.

Faţă de cel în cauză, Parchetul de pe lângă Judecătoria Satu Mare a dispus măsura preventivă a controlului judiciar, pentru o perioadă de 60 de zile, iar cercetările continuă. 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.