Ultima actualizare: azi, 16:15

Locale

Jale în transportul intrajudețean de persoane. De ce se plâng călătorii

inghesuiala microbuzeÎn transportul intrajudețean de persoane din Satu Mare este jale mare însă, din păcate, autoritățile nu fac nimic pentru a îndrepta situația. Doar călătorii se plâng, care pe unde pot, de înghesuiala din microbuze, de faptul că șoferii nu respectă orarul sau de faptul că aceștia conduc ca bezmeticii.

Nu este un secret pentru nimeni faptul că, mai ales la orele de vârf, microbuzele care fac curse în județ sunt pline ochi, că șoferii iau mai mulți pasageri decât prevede legea, iar aceștia din urmă stau ca și sardinele în conservă. Potrivit ARR, capacitatea de încărcare a unui microbuz sau a unui autocar se stabileşte pe baza gradului de confort și a unei clasificări. Autobuzele sau microbuzele care efectuează curse locale pot transporta câţiva pasageri în picioare, însă pe rutele judeţene şi interjudeţene este ilegal şi nu este permis. Sau cel puțin așa prevede Ordonanța de Urgenţă 109 privind transporturile rutiere. Însă în goana după ”sfântul profit”, nimeni nu o mai respectă.  

Mai mult decât atât, călătorii se plâng și de faptul că unii șoferii nu respectă orarul microbuzelor.

Șoferul pornește dimineața la 7 fără 15 minute din Bârsău, dar s-a obișnuit ca în Poiana Codrului să își bea cafeaua, iar când termină, pornește spre Satu Mare. Cum niciodată nu și-o bea în același ritm, clienții rămân “pietoni”. Lăsând la o parte faptul că nu au locuri, stai mereu în picioare, lipit de cineva și căutând, pur și simplu, să te ți de ceva să nu cazi în cap la prima frână”, ne scrie pe Facebook Crina Costin, care foarte probabil face curse dese pe ruta Satu Mare – Bârsău.

statia pod decebal

Pe lângă toate acestea, unele curse sunt de-a dreptul horror din cauza unor șoferi care conduc cu viteză, se angajează în depășiri periculoase, trec pe culoarea roșie a semaforului sau nu respectă nici cele mai elementare norme ale Codului Rutier. Asta în condițiile în care are în grijă viețile a zeci de călători.

Nu s-au mai făcut de mult timp razii la microbuze, în consecință ar fi indicat ca autoritățile competente să desfășoare o astfel de acțiune. Asta așa, preventiv, până nu se întâmplă vreo tragedie. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.