Ultima actualizare: ieri, 20:38
Locale

Liderii PSD, convinși că Dorel Coica va câștiga Primăria. Atac la Ștef! (VIDEO)

dragnea, pota, satu mare (10)Președintele PSD, Liviu Dragnea, alături de fostul premier Victor Ponta se află în campanie electorală în județul Satu Mare, unde au venit să îl susțină în special pe primarul Dorel Coica să câștige un nou mandat. Aceștia și-au exprimat convingerea că PSD va obține un scor foarte bun la Satu Mare, dar nu au ratat ocazia să îl atace pe Adrian Ştef, spunând că acesta candidează chiar dacă ştie că nu câştigă, pentru a ajuta UDMR-ul să câştige Primăria, în schimbul unui post în conducerea Consiliului Judeţean.

“Eu cred că la Satu Mare PSD va face un scor foarte bun, cred că în mod firesc Doru Coica va câştiga un nou mandat ca şi primar al municipiului Satu Mare. Are în spate un partid serios, responsabil, care a făcut pentru  judeţul Satu Mare, şi nu e vorba de laude, e vorba de date statistice, ceea ce din păcate n-a făcut niciun guvern de la Revoluţie până în 2012. Eu am înţeles că domnul Ştef s-a implicat în această cursă pentru primărie nu pentru a câştiga, ci pentru a ajuta candidatul UDMR-ului, având o negociere înţeleg pentru un post la Consiliul Judeţean. Asta mi se pare că este un lucru care arată o oarecare lipsă de caracter, pentru că când te implici într-o cursă pentru primăria unui municipiu, aşa cum este Satu Mare, cu o situaţie destul de sensibilă, cu gândul că tu de fapt vrei să ajungi în alt post, asta înseamnă că păcăleşti oamenii. Am făcut referire la dumnealui pentru că am înţeles că se tot laudă prin judeţ cu marile realizări pe care le-a făcut guvernarea PSD. Aceste măsuri şi aceste acţiuni şi programe de dezvoltare, care înseamnă peste 700 şi ceva de milioane de lei intraţi în Satu Mare au fost făcute pentru comunităţi, n-au fost făcute pentru primari. Dar este incorect să ai o asemenea atitudine”, a declarat Liviu Dragnea.

El a subliniat că Dorel Coica are un program foarte bine articulat, catalogându-l drept unul dintre cei mai buni primari din ţară.

“Pentru municipiul Satu Mare, Doru Coica are un program foarte serios, foarte bine articulat, cu obiective importante, nu cu obiective de nivel mic care să păcălească oameni. Intră în lucrări reabilitarea podului Decebal, un obiectiv foarte important pentru Satu Mare în sfârşit depăşim toate procedurile şi contestaţiile pentru al treilea pod, a intrat în procedura de licitaţie proiectarea tehnică a acestui obiectiv. De asemenea, în Satu Mare, Doru Coica fiind un primar foarte bun, unul dintre cei mai buni din ţară, este de fapt singurul municipiu care a finalizat toate locuinţele repartizare prin ANL. În judeţ, ca de altfel în toată ţara, se simte un curent favorabil pentru PSD. Vom câştiga toate primăriile pe care le avem acum şi vom câştiga şi în unele locuri unde puţini se aşteaptă. Vom avea un vot politic semnificiativ pentru Consiliul judeţean, în aşa fel încât PSD-ul să facă parte din conducerea acestei instituţii”, a mai spus Dragnea.

Fostul premier, Victor Ponta, a amintit că în 2012 PSD a câştigat primăria pentru că a pus un candidat profesionist, însemnând sătmărenii să nu voteze etnic.

“În 2012 am reuşit să câştigăm aici cu dl. Coica pentru că faţă de votul etnic pentru candidatul etnic, e o realitate,  nu e nimic de supărat, ei votează pentru că e candidatul UDMR şi atât, noi am propus un candidat pe un vot profesional, pe un vot de competenţă, şi aşa Doru Coica a fost ales primar. Sper ca pe 5 iunie să se facă din nou diferenţiere între un vot etnic, eu nu cred că dl. Coica trebuie votat pentru că e român, ci trebuie votat pentru că e un primar bun. Am mai votat noi în 2014 pe cineva care are o etnie şi acum ne pare rău la toţi. Cred că Doru Coica a făcut multe  lucruri ca primar, ştiu că şi la Liviu Dragnea, şi la mine, şi la toţi ceilalţi  miniştri, cei de aici au venit să ceară fonduri, să acceze programe, să continue proiecte pentru municipiu şi din punctul ăsta de vedere sper ca în 5 iunie votul să fie unul pentru competenţă”, a precizat Ponta.

dragnea, pota, satu mare (2)

El a făcut un apel către sătmăreni, să nu voteze etnic, ci un om competent, gospodar.

“Apelul meu este nu către un vot etnic, ci către un vot pentru un gospodar, pentru că votul etnic încetează pe 6 iunie şi după aia  dacă nu e cine să facă treabă pentru oraş o să sufere toată lumea, şi români şi maghiari, şi PSD-işti, şi liberali, şi cei care nu ţin cu niciun partid. Acesta este apelul şi speranţa mea peste o săptămână”, a arătat fostul premier.

Referitor la candidatura lui Adrian Ştef, Ponta a spus că decizia lui este extrem de egoistă, în condiţiile în care liderii ALDE de la Bucureşti au fost pentru o candidatură comună la Satu Mare.

“Dezamăgiri politice am avut destule, nu e prima cea de la Satu Mare cu dl. Ştef. Dar chiar mă bucur că se laudă cu ce am făcut noi, adică cu PNDL făcut de ministrul Dezvoltării Regionale şi cu măsurile luate de guvernul pe care l-am condus. Pot să vă garantez că, fiind de faţă, că şi opinia dl. Tăriceanu, şi opinia liderilor ALDE de la Bucureşti a fost aceea că la Satu Mare trebuie să mergem împreună. Decizia luată pe plan local de dl. Ştef este o decizie extrem de egoistă, tocmai pentru că ştia bine că nu are cum să ajungă primar şi vrea să obţină o altă funcţie. Eu sper ca locuitorii din Satu Mare să fie mai deştepţi decât sunt politicenii”, a adăugat Ponta.

18 comentarii

 1. Pop Ioan Răspunde

  “pentru că când te implici”. Acesta sa inteleg ca se implica in timp ce se “usura”,se debarasa de produsul final al metabolismului?

 2. Satmarean Răspunde

  Daca nu va iesi primar COICA principala vina o purtati domnule DRAGNEA pentru ca nu ati vrut doua tururi de scrutin.In al doilea rand pentru ca nu a facut aproape nimic. In al treilea rand pentru ca nu are nici o viziune asupra administratiei publice.In al partrulea rand nu se tine de cuvant,ca sa nu spun altfel. Marele lui dezavantaj este ca nu-i satmarean.

  • oli Răspunde

   Teoria cu un singur tur de scrutin nu este valabila, cum necum dar partidul Silaghi are influenta asupra unor alegatori si reuseste sa incline mereu balanta in favoarea UDMR, a facut-o de doua ori deja.

   Sper sa fie perceputi de alegatori asa cum sunt: tradatori si oportunisti.

  • ciolan Răspunde

   las ca are cozma gospodaru penalu traficantu de tigi viziune maxima, cu asta primar satmarul merge in cap ca si cu o racheta, cu coica s-a dus in cap doar ca si cu o masina!!! asa ca mai bine coica decat impertinentul si flegmaticul Adisor Cozma

 3. Ioana Răspunde

  Si nu in ultimul rind pentru ca e sustinut de voi , niste penali notorii ,adica Dragnea si Ponta

 4. excel Răspunde

  daca ati fi facut podul 3, sau centura, pana cand ati fost la butoane 4 ani de zile satmareni ar fi votat cu voi.
  in felu asta la revedere.

 5. Lulu Răspunde

  A promis pod si centura…a facut parcari la cabinetele lui…

 6. nicu Răspunde

  Coica garantat de un condamnat penal(Dragnea 2 ani)si de un inculpat(Ponta).Poate sa-l recomande si seful socialistilor europeni ca tot pierde Coica cu alegeri intr-un singur tur.Coica AMR 8 zile.

 7. Erdei Dorel Răspunde

  FELICITARI! Toata sustinerea mea si a oricarui om de bine!

 8. penaliii Răspunde

  Poate dacă nu era susţinut de doi penali ,avea o mică şansă,dar aşa….la revedere!!

 9. ionica Răspunde

  Acum 4 ani v-ati pupat in c..r cu Stef si Silaghi, acum va scuipati.ALDE e un partid de struto-camile, oportunisti si fripturisti.Toti sinteti niste mincinosi, au dovedit-o cei 4 ani cind ati facut legile in oras si-n judet.Jos cu voi.AMR 8 zile.

 10. daniel Răspunde

  te doare creierul cand vezi cine-l sustine pe Coica a nost…nici nu mai vrea sa ma duc la votare cand vad ca e sustinut de astia doi

 11. Vali Răspunde

  Dacă vedeau ăștia doi penali cum l-a huiduit multimea, de zilele orașului, nu mai erau așa siguri de victorie!

 12. mama Răspunde

  În PSD sunt cei mai egoiști politicieni. Sper că cei doi politicieni au aflat(AUZIT huiduielile sătmărenilor care nu au uită porcăriile primarului PSD) cât de ,,iubit,, este PRIMARUL LOR,căci al sătmărenilor nu îi. De ce PSD nu a pregătit un om de valoare pentru primărie? De ce PSD nu a luat măsuri împotriva primarului călător, mincinos, răzbunător, laș, orgolios, BOLNAV ? SUNT SIGUR că SĂTMĂRENII vor taxa(prin vot) și primarul și partidul pentru derapajul pe care l-au avut față de ei. Să-i ajute bunul DUMNEZEU pe SĂTMĂRENII care nu au făcut nici un rău și doresc binele comunității.

 13. Loredana Groza Răspunde

  AU MAI RAMAS 5 7 ZILA SI SCAPAM DE MAFIA PSD: coi ca stef, silaghi, govor! DACA exista Dumnezeu veti ajunge unde va este locul: la inchisoare! Ati furat de ati rupt!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.